Onzichtbaar op z’n Iers


Onzichtbaar op z'n IersAls Sarah op een normale ochtend opeens wakker wordt naast een jongen in haar eigen bed, kan ze haar ogen niet geloven. Niet alleen is het niemand anders dan popster Niall Horan van de boyband One Direction, maar het ergste van alles is dat zij de enige is die hem kan zien: hij is namelijk onzichtbaar! Hoe is hij daar beland, en misschien nog belangrijker, hoe zorgen ze ervoor dat hij weer zichtbaar wordt? Samen met haar twee beste vrienden, en met behulp van de hele mysterieuze Alex, gaan Sarah en Niall op een meeslepend en bovennatuurlijk avontuur om Niall’s leven – en Sarah’s wereld – weer in orde te krijgen.

Mijn ogen glijden omhoog, naar de posters die boven mijn bed hangen. Ik laat mijn ogen op één specifieke rusten. Snel kijk ik weer terug naar de jongen op mijn bed. Terwijl mijn blik heen en weer schiet tussen de poster en de jongen, kom ik tot een angstaanjagende conclusie: de jongen die tegenover me zit ziet er precies uit als de blonde jongen op de poster van One Direction.”

Onzichtbaar op z’n Iers is het debuut van de 21-jarige Mira Noir. Zij ontdekte in 2011 de wereld van de fanficties, en begon te schrijven over één van haar favoriete boybands: One Direction. Ze schreef Onzichtbaar op z’n Iers op zeventienjarige leeftijd, waarin onder andere een zekere Ierse jongen uit deze band in voorkomt.

 

Fanfiction: een verhaal die over één of meerdere bekende personen gaat. Onzichtbaar op z’n Iers is zo’n verhaal. Het gaat over Niall Horan, die in de boyband One Direction zit. De andere leden spelen er ook een rol in. Ook al gaat dit verhaal over bestaande personen, toch is het een boek wat ook erg leuk is om te lezen als deze bekende personen je normaal gesproken niet zo interesseren.

Sarah wordt wakker met de gedachte een normale dag te hebben, maar dat blijkt niet het geval. De beroemde Niall Horan ligt namelijk in haar bed. Haar eerste gedachtte is dat ze aan het dromen is. De jongen die ze altijd al wilde leren kennen is daar echt. Alleen één probleem: hij is voor iedereen onzichtbaar behalve voor Sarah. Samen gaan ze op een avontuur om uit te zoeken waarom hij opeens bij haar in haar kamer is verschenen en niet bij de andere vier jongens is. Ze krijgen hulp van haar twee beste vrienden en een zekere Alex lijkt meer te weten…..

Onzichtbaar op z’n Iers is een grappig verhaal om van te smullen, zeker als je fan bent van One Direction. Toch is Onzichtbaar op z’n Iers meer dan alleen fanfiction, het is een goed geschreven verhaal en is dan ook erg leuk leesvoer voor jonge meiden.

Titel: Onzichtbaar op z’n Iers
Auteur: Mira Noir (pseudoniem)
Uitgever: Fanflicks
ISBN13: 9789492061010
Categorie: Young
Uitvoering: paperback
Prijs: €5,99
Pagina’s: 221
Verschijningsdatum: mei 2015
Recensie: Chantal Hutchison
Datum recensie: 29-08-2015

Bestellen? Klik hier