Water


WaterEen sciencefiction verhaal voor jonge lezers over macht en eigen keuzes maken

In Water maak je als lezer kennis met Lizzie, een intelligent meisje van 14, die zich eigenlijk nergens echt thuis lijkt te voelen. Ze heeft nog niet zo lang geleden een verschrikkelijke fout gemaakt en sluit zich sindsdien af voor de mensen om haar heen. Momenteel zit ze op een eiland, waar ze samen met andere studenten in een kostschool woont. Dan valt de macht in handen van president Mapple, die het niet zo goed voorheeft met de mensheid. Om te beginnen wil ze dat iedereen met een buitenlands paspoort het land uit wordt gezet. Dan vindt Lizzie een mysterieuze koffer, een begin van een groots avontuur…

Auteur Lara Reims heeft een aangename schrijfstijl. Binnen de kortst mogelijke tijd zit je in het verhaal en leef je met het hoofdpersonage mee. Water is het nieuwste young adult boek van Lara’s hand. Je kent haar misschien al van de Young Adult trilogie Rémi en Lucht. In deze boeken kwam haar belangstelling voor hypermoderne techniek al ruimschoots naar voren. Ook in dit boek is de rode draad wederom technologie die in de nabije toekomst mogelijk veelvuldig gebruikt zal gaan worden.

Hoewel de basis van het verhaal mij zeker aansprak en de personages intrigeren, miste ik wel een stukje diepgang. Vooral op emotioneel vlak bleef het verhaal wat oppervlakkig. Lizzie is duidelijk een tiener. Tieners hebben blijkbaar veel behoefte aan suikers en cafeïnehoudende drankjes, iets waar Lizzie dan ook herhaaldelijk op getrakteerd wordt in de loop van het verhaal. Goddank zijn er ook in de toekomst nog volop M&M’s, chocoladerepen, cola en donuts te verkrijgen.

Als je de andere young adult boeken van Lara Reims hebt gelezen, valt het op dat er veel overeenkomsten te vinden zijn in de door haar bedachte verhalen. Dat kan een pluspunt zijn, maar daardoor word je als trouwe lezer van haar boeken niet echt meer verrast en dat is een beetje jammer. Toch kan ik mij voorstellen dat jonge lezers dit juist een dik pluspunt zullen vinden. Leuk ook is dat de personages uit haar andere boeken op subtiele wijze even naar voren komen in dit verhaal.

Ik ben ervan overtuigd dat Water wederom een boek is dat door jonge lezers vanaf een jaar of 12 verslonden zal worden en waar enthousiast op gereageerd wordt. Liefhebbers van sciencefiction verhalen en fantasieboeken zullen met Water (en met de andere young adult boeken van Lara Reims) niet teleurgesteld worden.

Hamleybooks logo

★★★
Water coverTitel: Water | Auteur: Lara Reims | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult, 12-17 jaar | Verkrijgbaar als: hardcover | 300 pagina’s | ISBN13: 9789464510126 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 25-04-2022 | Prijs: €20,99 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.