Licht in de duisternis


Licht in de duisternisVerlies, verdriet, verwerking, ontdekkingen en vriendschap  

Sinds het vreselijke ongeval woont Isabella bij haar rijke oom en tante. Maar zelfs al hun luxe kan de duisternis in haar hart niet verdrijven en haar gedrag ontspoort. Nadat haar tante en oom haar betrappen met een jongen, wordt Isabella naar een privéschool gestuurd.

“Ik loop langs haar heen naar de deur, maar als ze me wil tegenhouden, geef ik haar een harde duw, waardoor ze tegen de muur aankomt. Ze kijkt me geschrokken aan, maar ik voel geen medelijden. Het enige wat door mijn hoofd gaat zijn die woorden. Het is al een jaar geleden. Is dat de limiet die je krijgt …?”-  Michelle Sikking

Isabella ziet als een berg op tegen de privéschool. Ze mag alleen met de feestdagen naar huis, ze krijgt een kamergenoot en ze moet zelfs haar telefoon inleveren. Toch vindt de nieuwsgierige Isabella haar plek en heeft ze het niet alleen leuk, ze ontdekt ook een aantal zaken die roepen om een onderzoek.

Want waarom gaan er geruchten over een mysterieuze jongen op een meisjesschool en wat verbergt het oude gebouw nog meer? Stort Isabella zich vol overgave op deze geheimen of zal ze eindelijk haar eigen verdriet in de ogen durven kijken?

Licht in de duisternis van Michelle Sikking is een mooie contemporary young adult roman over verlies, verwerking en onverwachte vrienden.

In dit boeiende verhaal verblijf je tijdelijk in de gedachten van Isabella, die dreigt weg te zakken in donkere hersenspinsels en nachtmerries die ze heeft sinds het ongeval. Michelle Sikking neemt je mee in wat dit met haar hoofdpersoon doet en benadrukt daarmee het belang van verwerking. Terwijl we vaak willen zeggen dat alles wel goed komt, dat de zon weer gaat schijnen, vergeten we soms iemand ruimte te geven voor verdriet. Isabella ondervindt dat aan den lijve en raakt zichzelf daardoor helemaal kwijt.

Bovenstaande wekt misschien de indruk dat Licht in de duisternis een somber verhaal is, maar dat is zeker niet het geval. Michelle Sikking heeft een goed evenwicht gevonden tussen de donkere scènes, het lichtere aspect en een tikkeltje mysterie. Daardoor leest het verhaal gemakkelijk en heeft het een prettige toon. De relatie met Mason en de belevenissen op de privéschool worden met smaak omschreven en de toevoeging van jongensgeruchten en een indrukwekkend en belangrijk stukje geschiedenis houden het verhaal interessant.

In Licht in de duisternis belicht Michelle Sikking naar mijn mening een aantal essentiële zaken en doet dit op een manier die tot de verbeelding spreekt en moeiteloos in je op te nemen is. Daarbovenop liet de beschrijving van de uitgebreide bibliotheek op de privéschool mij als boekliefhebber toch wel een beetje watertanden. Dit fijne en boeiende young adult verhaal krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
Licht in de duisternisTitel: Licht in de duisternis | Auteur: Michelle Sikking | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: young adult, feelgoodromans | Verkrijgbaar als e-book | Via Storytel als e-book en luisterboek te lezen | 186 pagina’s | ISBN13: 9789047207535 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 28-08-2022 | Prijs e-book €5,99 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna

LOFT

mooie selectie tweedehands young adult boeken vind je bij Boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.