De pijn die wij verbergen


De pijn die wij verbergenIn De pijn die wij verbergen staan twee vrienden centraal. Zo dragen ze beiden hun eigen problemen met zich mee. Fleur krijgt vanuit een onbekend account vervelende en vooral gemene berichten toegestuurd op haar Instagram account, nadat ze een story had geplaatst. Ondanks dat ze haar beste vriend Matt altijd alles kan vertellen, doet ze dat nu niet. Ze is bang dat de persoon achter het account waarheid gaat maken van de woorden die hij of zij stuurt. Fleur gaat op zoek naar de dader achter het account, maar wie kun je nou echt vertrouwen?

Haar beste vriend Matt krijgt niets mee van haar problemen en heeft zo zijn eigen narigheid. Zijn nieuwe vriendin lijkt niet al te beste vrienden met Fleur te kunnen worden. En nu het tijd wordt dat hij een studie moet gaan volgen, slaat de stress dubbel toe. Zijn ouders zijn niet het meest meegaand op het gebied van het volgen van een studie. Het liefst zien ze hem een economische studie doen. Maar wil hij dat wel?

De pijn die wij verbergen is een realistisch verhaal waarin meerdere personages te maken krijgen met de problematiek die in het dagelijks leven vaak genoeg voorkomt. Denk daarbij aan onderwerpen zoals pesten, vriendschap en studiekeuzestress. De auteur heeft dit goed weten te beschrijven. Als lezer van dit boek kun je je makkelijk verplaatsen in de karakters. Voor jonge lezers zou dit zeker een uitkomst kunnen zijn, zodat dit soort onderwerpen op een fijne manier bespreekbaar worden gemaakt.

Het zijn niet alleen de onderwerpen die aan bod komen die het verhaal zo dichtbij de realiteit brengen, maar ook de woordkeuzes van de auteur. Zo gebruikt ze meerdere keren woorden die momenteel ook regelmatig door de jongeren worden gebruikt. Dit kan ook een blijk van herkenning zijn en nog een extra reden zijn om dit boek op te pakken.

Naast de problematiek die plaatsvindt in De pijn die wij verbergen, is het bovendien een spannend en meeslepend verhaal dat je in een kort tijdsbestek uit zult willen lezen.

Hamleybooks logo

★★★★
De pijn die wij verbergenTitel: De pijn die wij verbergen | Auteur: Monica Haak | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: Young Adult, drama | Uitvoering: hardcover | 325 pagina’s | ISBN13: 9789464510164 | Verkrijgbaar sinds: 22-04-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 02-05-2022 | Prijs: €20,00 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.