Duw me weg, houd me vast


Recensie Duw me weg, houd me vast door Sheila Vermeulen:
Alle emoties die de liefde teweeg kan brengen, komen voorbij in Duw me weg, houd me vast van Vanessa Garden. Van blijdschap tot verdriet en alles daar tussenin.

Ruby’s leven stort volledig in als haar moeder zelfmoord pleegt. Alhoewel ze verdrietig zou moeten zijn, kan Ruby niet huilen. Ze is vooral boos en het lijkt wel of haar emoties zijn vastgebonden in haar lichaam. Hoe kon haar moeder er zomaar voor kiezen om weg te gaan.

Ruby voelt zich verplicht om voor haar jonge broertje Jay te zorgen, zeker nu haar vader zoveel drinkt. Gelukkig heeft ze haar beste vriend Martin, die haar zoveel mogelijk probeert op te vrolijken. Maar buiten Martin en haar broertje Jay, voelt Ruby niet zoveel vreugde.

“Hij was gewoonweg perfect, op zo’n gebrekkige, prachtige imperfecte manier. En een idiote, hartstotterende seconde lang vroeg ik me af of Byron ook voorbij mijn imperfecties kon kijken; zou kunnen zien hoe ik echt in elkaar stak.” Vanessa Garden

Dan ontmoet ze Byron, een mysterieuze jongen die prachtige muziek maakt. Ruby krijgt steeds meer gevoelens voor Byron en soms denkt ze dat hij ook gevoelens voor heeft. Maar meestal kan ze niet geloven dat deze knappe jongen haar leuk vindt. Soms flirt hij met haar en soms duwt hij haar weg. Op die momenten ziet ze iets duisters in zijn ogen. Wat verbergt Byron voor haar?

Duw me weg, houd me vast is een verhaal over liefde, verlies en verdriet.

Vanessa Garden vertelt het verhaal van Ruby op een mooie ingetogen wijze. Het verdriet, door het verlies van de moeder van Ruby, raakt alle betrokkenen. De manier waarop ze dit verwerken, is echter voor iedereen anders. Ruby’s vader vlucht in alcohol en Ruby heeft moeite om haar emoties naar buiten te laten stromen. Ze stort zich op andere dingen zoals de zorg voor haar broertje.

Een verhaal hoeft je niet altijd te overspoelen met verdriet om ontroerend te zijn. Soms is juist ingehouden verdriet, het soort dat je weet te raken. Het verdriet zit Ruby wel in de weg maar ze weet niet goed hoe ze het eruit moet gooien. Ruby’s gevecht met haar emoties zijn een belangrijk onderdeel van het verhaal.

Ook de liefde die ze voelt voor Byron is niet onmiddellijk groots en meeslepend. Het is ingewikkeld, door wat zowel Ruby als Byron meemaken. De manier waarop hun liefde zich ontwikkelt past heel goed bij de manier waarop alles in dit verhaal wordt opgebouwd.

Duw me weg, houd me vast, is geen deprimerend, maar wel een ontroerend boek. Het is een verhaal dat, tot en met het einde, niet schreeuwend, maar fluisterend bij je binnenkomt.

★★★★
Titel: Duw me weg, houd me vast | Leesfragment | Auteur: Vanessa Garden | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: Young Adult | Leeftijd: 15 + | Uitvoering: E-book | 172 pagina’s | ISBN13: 9781386857822 | Verkrijgbaar sinds: juli 2018 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 29-09-2019 | Prijs: €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.