K-pop crush


K-pop 3dRecensie K-pop crush door Chantal Hutchison:
In K-pop crush stap je als lezer de wereld binnen van de K-pop. Een voor ons angstaanjagende wereld waarin alles draait om perfectie.

Candace Park doet al haar hele leven haar best om de perfecte dochter te zijn, ze doet het goed op school en speelt ook in het schoolorkest. Ze heeft echter een geheim en dat is dat ze gek is op K-pop. Haar ouders die vanuit Korea naar Amerika zijn verhuisd, hebben liever niet dat ze zich daarmee bezighoudt. Wanneer er een advertentie verschijnt waarin ze op zoek zijn naar een meidenband, besluit ze toch om haar dromen achterna te gaan en stiekem auditie te doen. Onder afkeuring van haar ouders zal Candace naar Korea afreizen voor een training.

Het eerste moment dat ze daar aankomt, blijkt gelijk dat het haar niet zo gemakkelijk gemaakt zal worden. De mensen gedragen zich hier totaal anders dan ze gewend is. Ze wordt in een groep geplaatst met vier andere meiden die al meer training erop hebben zitten dan zij ooit had kunnen bedenken. Het valt zwaar tegen voor de Koreaans-Amerikaanse Candace. Het is slopend en Candace zal er alles voor over moeten hebben om haar dromen te verwezenlijken. Maar zou ze ook zichzelf opzij willen zetten om die ene plek in de band te veroveren?

Voordat ik begon met het lezen van K-pop crush had ik mijn twijfels of de Koreaanse gewoontes binnen het K-pop genre goed over zouden komen. Ik wist namelijk niks, behalve dat ik af en toe een nummer van een bekende K-popband voorbij hoorde komen op de radio. Toen ik eenmaal begonnen was, merkte ik al snel dat dit helemaal geen probleem is. Vanaf het eerste moment waan ik mij al helemaal in de wereld waarin alles draait om de schijn ophouden. Als het maar perfect overkomt voor iedereen. Van ingestudeerde choreografieën tot de manier van praten. De keiharde sfeer komt in dit verhaal steengoed over. Ook komen typische Koreaanse woorden voor, waarvan de uitleg allemaal achter in het boek staat.

De vele personages in het boek worden duidelijk beschreven, Iedereen heeft zo zijn eigen unieke karakter. Zo leefde ik met ze mee, ondanks dat ik niets wist hoe dat wereldje in elkaar stak. K-pop crush is een indrukmakend en aangrijpend verhaal waarin het nodige drama verwerkt zit. Maar ook waarin je merkt dat vriendschap belangrijk is wanneer het allemaal even niet meer zo makkelijk gaat.

K-pop crush is het debuut van de auteur, maar is zeker nog niet het laatste boek dat ik van hem verwacht en wil lezen. Dit verhaal is iets wat je aandacht grijpt en niet meer loslaat. Een aanrader voor jong tot oud, liefhebber van K-pop of niet. Een boek dat zeker bij mijn favorieten kan worden gezet.

De Fontein logo

★★★★★
k-popTitel: K-pop crush | Auteur: Stephan Lee | Vertaling: Mechteld Jansen | Uitgeverij de Fontein | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 424 pagina’s | ISBN13: 9789026153549 | Verkrijgbaar sinds: 04-03-2021 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 24-04-2021 | Prijs: €16,99 en e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.