Unsinkable


unsinkableRecensie Unsinkable door Chantal Hutchison:

De meesten zullen het verhaal over de Titanic wel kennen. Het schip dat nooit zou zinken, maar uiteindelijk toch is gezonken. Maar is het ook gegaan zoals wij denken dat het is gegaan? In dit boek gaat het anders. Unsinkable is namelijk gebaseerd op een van de grootste complottheorieën in de wereld. De Titanic was namelijk altijd al gedoemd om te zinken.

Katherina Thompson heeft al haar hele leven in luxe geleefd, totdat haar vader een vreselijke fout maakt waardoor de familie hun geld verliest en daarmee ook hun klasse. Haar hele leven zoals ze voor zich had, is er niet meer. Katherina wil dan ook samen met haar verloofde zo snel mogelijk weg van haar familie om een nieuw leven op te bouwen.
Wanneer de perfecte kans om naar Amerika te gaan om daar een toekomst op te bouwen met haar verloofde zich aanbiedt, kan ze niet anders dan accepteren. Ze zal als kamermeisje aan de slag gaan op de Titanic. Echter, haar broer waarschuwt haar dat ze niet mee moet gaan met het schip. Ondanks zijn waarschuwingen kiest ze ervoor om te gaan. Zal haar broer gelijk hebben en had ze niet aan boord moeten gaan?

Unsinkable is het debuut van Lotte van den Noort bij Hamley Books, wat een boek! Het verhaal is zo realistisch geschreven, zodat het echt lijkt alsof je je op de Titanic waant. Er komen enkele bekenden die echt iets met de Titanic te maken hebben gehad, maar ook nieuwe personages voor in het boek. Tijdens het lezen vlieg je echt door het boek heen. Het zit bomvol mysterie. Het zet je echt aan het denken: zal de complottheorie waar zijn of is er echt niets anders gebeurd dan dat de Titanic tegen een ijsberg is gebotst?

Wat ik ook fijn vind, is dat de auteur het nodige drama goed in dit verhaal heeft weten te verwerken. Er zit zo een liefdesverhaal in, maar het is geen zoetsappig liefdesverhaal geworden. Hierdoor blijft de focus gericht op het complot rondom de Titanic.

Ondanks dat er al eerder een film over uit is gebracht, is Unsinkable origineel en meeslepend. De auteur heeft mijn aandacht de hele tijd vast weten te houden, waardoor ik zo door het boek heen was. Wat jammer is, want ik had graag nog meer gelezen.

Dit nieuwe verhaal over de Titanic geef ik zeker de volle vijf sterren. Ik ben benieuwd naar het volgende boek van Lotte van den Noort.

Hamleybooks logo

★★★★★
unsinkableTitel: Unsinkable | Auteur: Lotte van den Noort | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als hardcover, luisterboek en e-book | 380 pagina’s | ISBN13: 9789463967679 | Verkrijgbaar sinds: 14-04-2021| Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 12-05-2021 | Prijs: €18.99, e-book €10.99| Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.