Zoals u wenst


zoals u wenstRecensie Zoals u wenst door Chantal Hutchison:

Wanneer Jules te horen krijgt dat haar moeder gaat trouwen met Bard en daarbij ook zijn twee dochters Sabijn en Pibbe in haar huis komen, is ze op zijn vriendelijkst gezegd niet blij. In één klap is ze haar privacy en haar spaargeld kwijt, haar geld dat haar moeder voor haar jurk heeft gebruikt. Per toeval komt ze de vacature tegen om als assistente aan de slag te gaan voor Constance, de kroonprinses van Fortura. Jules probeert Constance voor haar te winnen, maar de prinses is niet alleen rebels, ze wil haar duidelijk wegwerken. Voor Jules de taak om daar verandering in te brengen. Zal het haar lukken om loyaal te blijven aan diegene die haar duidelijk niet in haar leven wil hebben of kiest ze voor zichzelf? Keert ze weer terug naar huis, waar haar moeder met haar nieuwe gezin op haar wacht?

Zoals u wenst is een verhaal waar onderwerpen zoals vriendschap, loyaliteit en spanning centraal staan. Het verhaal is geen moment saai te noemen. Er gebeurt zoveel dat ik elke keer maar weer door wilde lezen. Wat ik fijn vond, was dat het vele plottwists bevat, waarbij Denise Marinus de lezer weer de andere kant op stuurt.

Dat dit het debuut is van de auteur is niet te merken. Ze heeft een vermakelijke schrijfstijl, waardoor het boek helaas iets te snel uit is. Het liefst zou ik hier, na dit indrukwekkende einde, nog een vervolg op willen lezen, zodat ik nog langer kan genieten van de situaties die Jules en Constance meemaken. De vele gebeurtenissen zijn goed uitgewerkt. Hierdoor leef je als lezer echt mee met Jules, van de moeilijke sollicitatie die ze moet doorstaan, tot het echte werk waar ze de gevaarlijke spelletjes die Constance speelt, moet zien te overleven.

Er is gekozen om af en toe ook een hoofdstuk vanuit het oogpunt van Constance te vertellen. Dit voegt wat mysterie toe aan het verhaal, waardoor je al snel merkt dat niet iedereen zich gedraagt zoals die persoon ook echt is.

Zoals u wenst is een heerlijke roman voor young adults waar ik maar liefst vier sterren voor geef!

Clavis logo07

★★★★
zoals u wenstTitel: Zoals u wenst | Auteur: Denise Marinus | Uitgeverij: Clavis | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als hardcover | 560 pagina’s | ISBN13: 9789044840063 | Verkrijgbaar sinds: december 2020 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 21-05-2021 | Prijs: € 24.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.