Zout


ZoutRecensie Zout door Sheila Vermeulen:
Te veel kleine korreltjes kunnen een lawine veroorzaken.

Maud is een enorm grote fan van de influencer Claire Hale. En zij is niet de enige. Iedereen lijkt van Claire te houden. Maar waarom is dat? Waarom vindt men dit soort influencers zo perfect?

Terwijl dat soort vragen Maud bezighouden, wordt ze door haar beste vriend uitgedaagd om ook actief op Instagram aan de slag te gaan en daar haar liefde voor lekker en mooi eten te delen.

“Tranen lopen over mijn wangen en ik kan ze niet tegenhouden, ik wil ze ook niet tegenhouden. Deze pakjes in zout zijn er geen van verdriet, maar omdat ik de beste vrienden van de wereld heb. ‘Ik heb mijn zout gevonden’, zeg ik zachtjes.” – Doreen Hendrikx

Door de Instagram-uitdaging ontdekt Maud dat de jacht op volgers niet zo eenvoudig is als het lijkt.

Zout van Doreen Hendrikx is een mooie young adult roman die je raakt en verrast.

Als je een boek uitzoekt, maak je aan de hand van de cover en de flaptekst een voorstelling van welk verhaal daarachter schuilt. In het geval van Zout werd ik echter behoorlijk verrast. De inhoud was alles en niets van wat ik had verwacht.

Het verrassende verloop was misschien onvermoed, maar zeker niet onaangenaam. Het verhaal ging veel dieper dan ik had voorzien. Het besloop me, raakte me en kroop, vanaf het moment dat ik doorhad waar het heen zou gaan, in al zijn rauwheid onder mijn huid.

Het ontdekken van de onverwachte weg die het verhaal bewandelt, draagt bij aan de impact die dit verhaal bij de lezer teweeg kan brengen. Bij Zout moet je eigenlijk zoveel mogelijk zelf ondervinden waar het verhaal je mee naartoe neemt, zodat je samen met Maud kunt ervaren wat de Instagram-uitdaging bij haar teweegbrengt en welk gevoel dat bij haar oproept.

Met Zout heeft Doreen Hendrikx een aangrijpend debuut afgeleverd, met personages die echt overkomen en die je op hun eigen, vaak ingetogen, wijze door het verhaal heen leiden. De onderwerpen en verhaallijnen zijn krachtig en passen uitstekend in de huidige tijd, waarin de social media ‘perfectie’ soms te veel grip krijgt op het echte leven. Dit indrukwekkende verhaal krijgt 5 sterren van mij.


Pelckmans

★★★★★
ZoutTitel: Zout | Auteur: Doreen Hendrikx | Pelckmans Uitgevers | Categorie: Young Adult, drama | Verkrijgbaar als paperback | 328 pagina’s | ISBN13: 9789463831260 | Verkrijgbaar sinds: april 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 30-09-2021 | Prijs: €18,50 | Bestellen

Dwarz banner

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.