naamloos (5)Jill droomt van een vrij leven, ver weg van de Zienersfamilie en hun tirannieke bewind. In de dokterspraktijk van haar vader werkt ze aan haar toekomst en vindt ze enig geluk.
Wanneer haar geboorteland Latana op een dag door Cerynese soldaten, die zichzelf ‘Hellestrijders’ noemen, wordt aangevallen, spat haar fragiele bubbel van geluk uiteen. Jill wordt samen met haar broer opgeroepen om hun vaderland te verdedigen, maar de strijd is tevergeefs. Latana valt en de hel breekt los. Zodra de Hellestrijders al moordend door de straten van Greenwood trekken, wordt Jill door haar vader in veiligheid gebracht. Aan boord van de Sabriëlle kan ze naar het woud vluchten, maar haar ouders en broer blijven achter. Gekweld door tergende pijn en hopeloosheid ziet Jill geen uitweg meer. Ze beslist om een eind aan haar leven te maken.
Sam, een strijder uit het Vrijheidspact, wordt haar redding. Op het dek van de Sabriëlle beseffen beiden dat alleen samenwerken en vertrouwen in elkaar voor een uitweg kan zorgen. Achterna gezeten door de Hellestrijders beginnen ze een strijd tegen de klok, met slechts één doel: de hel van Latana ontvluchten…

 

Tijdens het lezen van Jills Talisman kom je als lezer terecht in een voor ons onbekende wereld. Helaas kent ook deze fantasiewereld een oorlog. Jill, de hoofdpersonage in het boek, werkt tijdens deze oorlogstijd naast haar vader (arts) en moeder (verpleegkundige) in haar stad en helpt daar zoveel mogelijk gewonden soldaten. De oorlog komt echter steeds dichterbij en uiteindelijk is ook hun stad aan de beurt. Jill heeft uiteindelijk geen keuze en moet haar familie achterlaten en alleen vluchten. Tijdens haar eenzame vlucht ontmoet Jill, Sam. Sam is gewond, maar dankzij haar kunde weet Jill hem te redden en vluchten ze samen verder. Tijdens hun avontuurlijke reis maken ze de meest vreselijke oorlogstaferelen mee, maar samen slaan ze zich er dapper doorheen. De onzekere Jill weet zich te ontpoppen tot een heldhaftige vrouw en de band tussen Sam en haar neemt met de dag toe.

Jills Talisman is een oorlogsroman waarbij de huiveringwekkende beelden die een oorlog met zich meebrengt herhaaldelijk de revue passeren. De hoofpersonen in dit boek – Jill en Sam – maken nogal wat heftige situaties mee. Situaties waarbij de lichaamsdelen af en toe bijna letterlijk om hun oren vliegen. Gelukkig worden deze dramatische taferelen afgewisseld met een heerlijke dosis romantiek en een helder beschreven fantasiewereld waarbij je als lezer bijna letterlijk in een andere dimensie/wereld waant. Dankzij de afwisseling is het verhaal goed in balans en leest Jills Talisman gemakkelijk weg. Jammer dat je na 234 bladzijden toch echt afscheid moet nemen van Jill en Sam, misschien komt er een deel 2?

 

Auteur: Dieter Ryckewaert
Uitgever: Zilverbron
ISBN: 9789490767761
Uitvoering: Paperback
Pagina’s: 238
Prijs: €17,95
Categorie: Thrillers & Fantasy > Science Fiction 
Recensie: Sandra Hutchison
Bestellen? Klik hier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.