Alles wat ze aanraakt


Alles wat ze aanraaktRecensie Alles wat ze aanraakt door Sheila Vermeulen:
Dodelijke gave of een dodelijke vloek?

Ember overleed tijdens een dodelijk ongeval waarbij ook haar vader om het leven kwam. Er is echter één groot verschil tussen die twee. Ember is niet dood gebleven. Haar jongere zusje heeft haar teruggehaald en nu leeft ze dus weer.

Alleen zou ze het zelf niet zo willen noemen, want alles is nu anders. Ze kan namelijk niets levends meer aanraken. Alles en iedereen die in contact komt met haar huid, gaat kort daarna dood. En ook al kent verder niemand haar geheim, ze wordt op school alsnog uitgemaakt voor freak.

“Ik zuchtte. Wie hielden we nou voor de gek? Mijn ogen waren wel degelijk eng. Het rare was dat ze ooit een soort saai bruin waren geweest, maar na dat hele doodgaan waren ze veranderd. Ze waren zo lichtblauw als maar mogelijk was ….” -Jennifer L. Armentrout

Ember zou dolgraag weer eens iemand willen aanraken en als ze Hayden ontmoet, is er zelfs niets wat ze liever wil. Maar het is onmogelijk. Hij zal sterven als ze dat zou doen.

Alles wat ze aanraakt van Jennifer L. Armentrout is een spannend en romantisch young adult verhaal, waarbij de gevaarlijke aanraking van Ember de romantiek een behoorlijk stuk lastiger maakt.

Alles wat ze aanraakt is pas dit jaar in het Nederlands verschenen, maar de originele Engelstalige versie is een stuk minder recent. Voor mij persoonlijk was dit verhaal iets minder hypnotiserend dan veel van de andere verhalen die Jennifer L. Armentrout heeft geschreven. Maar waarschijnlijk ben ik gewoon een klein beetje verwend door alle mooie boeken die ik al van haar heb gelezen.

Dat betekent echter niet dat het niet nog steeds een heel erg leuk verhaal is. Jennifer L. Armentrout brengt ook in dit boek een fijne mengeling van romantiek, spanning en bijzondere gaven bij elkaar, waarmee ze haar lezers het verhaal in zuigt. Door de manier waarop Ember zich, ondanks alles, staande houdt en door het vuur gaat voor haar zusje, krijg je al snel bewondering voor dit personage. Je snapt wat er in haar omgaat en waarom ze zich zoveel mogelijk afzondert.

De eenzaamheid die Ember voelt, is goed tastbaar gemaakt. Zelfs bij andere begaafden is Ember bepaald niet populair. Bijna iedereen blijft op afstand, omdat ze haar gave vrezen. Hierdoor leer je de meeste andere personages niet zo goed kennen. Het voordeel daarvan is dat je weliswaar iemand verdenkt, maar toch blijft twijfelen over waar het gevaar, waar Ember mee te maken krijgt, nu echt vandaan komt.

Al met al is Alles wat ze aanraakt gewoon een fijn young adult boek, waarmee je even lekker onbezorgd op de bank kunt kruipen. Van mij krijgt dit verhaal 4 sterren.
Zomer en Keuning logo

★★★★
Alles wat ze aanraaktTitel: Alles wat ze aanraakt | Auteur: Jennifer L. Armentrout | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als e-book | 278 pagina’s | ISBN13: 9789020541007 | Verkrijgbaar sinds: februari 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 02-06-2021 | Prijs: e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.