Als de zonde landt


Als de zonde landtRecensie Als de zonde landt door Sheila Vermeulen:
Kunnen een alien en een zeventienjarige de wereld veranderen? 

Als Robin op een doodnormale dag naar het werk fietst, ontmoet de zeventienjarige tiener een alien. Veel tijd om kennis te maken is er niet, dus wanneer de eerste schrik een beetje is gezakt, wordt Robin naar hun schip geteleporteerd.

De alien heeft namelijk een voorstel voor de mensen op aarde en wil alleen met Robin praten. Vanaf dat moment staat het leven van Robin op zijn kop en krijgt de tiener te maken met pers, machtige mensen en overheidsdiensten.

“Uit verveling begon ik maar te kijken naar die helikopters boven ons. Het waren twee politiehelikopters, en twee andere. Waarschijnlijk televisiezenders, gokte ik. Vanuit alle vier was een camera op me gericht.”-Ronald Boekhoorn

Tussen al de politieke spelletjes door moet Robin ook nog dealen met een vader die op sterven ligt. Na dit alles zal niet alleen de wereld van Robin nooit meer hetzelfde zijn.

Als de zonde landt van Ronald Boekhoorn is een maatschappelijk relevant young adult boek, verpakt in een zeer toegankelijk en boeiend fantasy/science fiction verhaal.

Als ik dit boek in een leeftijdshokje zou moeten plaatsen, dan zou ik het aan de jongere kant van het young adult genre zetten. Wanneer je je, net als ik, niet door dergelijke hokjes wilt laten beperken, dan is het zeker de moeite waard om Als de zonde landt te lezen.

Misschien maakt de betrekkelijke eenvoud waarin het verhaal tot je komt, de inhoud wel veel doeltreffender. Het beeld dat wordt geschetst van onze aarde, is niet eens zo onrealistisch. Als de zonde landt heeft zeker een boodschap, maar Ronald Boekhoorn brengt die op een fijne en leuke manier.

Wat echt opvalt, is dat het boek bij een aantal personages op bijzondere wijze behoorlijk genderneutraal is gehouden. Die manier van schrijven was best wel even wennen, maar door de goede en consequente wijze waarop de auteur dit heeft ingevuld en/of omzeild, valt dit na verloop van tijd niet eens meer op.

Met Als de zonde landt heeft Ronald Boekhoorn een verhaal over aliens een verrassend actuele invulling gegeven. Dit buitenaardse young adult boek krijgt 4 sterren van mij.
Vector

★★★★
Als de zonde landtTitel: Als de zonde landt | Auteur: Ronald Boekhoorn | Uitgeverij: Smashwords Edition | Categorie: young adult/fantasy/SF | Verkrijgbaar als e-book | 168 pagina’s | ISBN13: 9789090343761 | Verkrijgbaar sinds: april 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 15-05-2021 | Prijs: e-book €2,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.