Als je ademhaling stopt


Als je ademhaling stoptAls je ademhaling stopt is het spannende eerste deel van de Als je sterft trilogie.

Wat zou jij doen als je de sterfdatum van andere mensen kon zien? Helia is iemand die dat kan. Ze kan de datum van iedereen zien, ook die van haar zelf. Al sinds ze klein is, heeft ze deze gave. Maar zelf is ze daar niet heel enthousiast over. Ze moet ermee leren leven dat mensen om haar heen dood gaan en dat zij precies weet wanneer dit zal gebeuren. Ze probeert dan ook uit alle macht de data van haar en de mensen om haar heen te veranderen.

Nadat haar vader wordt opgenomen, moet ze bij haar niet al te vriendelijke oma verblijven. Daar komt ze erachter dat er meer zit achter deze vreemde gave. Wat weet haar oma wat zij niet weet? Lex, een jongen die zij al jaren leuk vindt, ziet haar plotseling ook staan. En haar vrienden die wil ze niet kwijt. Kan zij haar gave voor Lex en haar vrienden verborgen houden?

Het eerste deel begint al gelijk spannend. Je maakt kennis met Helia die moeite heeft met de uitzonderlijke gave die ze bezit. Het is vooral heel moeilijk voor haar, aangezien ze de enige is die weet wanneer iemand zal sterven en ze er niet heel veel aan kan doen. De personages zijn goed neergezet, vooral Helia zelf leer je goed kennen.

De winter is mijn favoriete seizoen. De mensen dragen warme kleren en handschoenen, waardoor ik hun sterfdatum niet kan zien. Het zijn de beste dagen van het jaar. – Christine Geysen

Dat dit boek een zwaar onderwerp, namelijk de dood, bespreekt, is haast niet te merken. Het kan al snel te veel worden voor de doelgroep waarvoor dit bestemd is, maar de auteur heeft dit zeer goed gedaan. Je vliegt echt zo door het verhaal heen. De hoofdstukken beginnen telkens met een gedachte van het hoofdpersonage wat iets extra’s toevoegt aan het geheel.

Het gebeurt niet door een aanraking zoals iedereen denkt. Ze verwarren mijn gave met helderziendheid, maar dat is het niet. – Christine Geysen

De auteur heeft met Als je ademhaling stopt mijn aandacht gegrepen en geen enkel moment losgelaten. Na dit einde ben ik zeer benieuwd naar het volgende deel Als je bloeddruk daalt. Ik kan niet wachten om dit volgende deel te gaan lezen.

★★★★
Als je ademhaling stoptTitel: Als je ademhaling stopt | Serie: Als je sterft – deel 1 | Auteur: Christine Geysen | Uitgeverij:  Phoenix Books | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als: hardcover | 242 pagina’s | ISBN13: 9789462420922 | Verkrijgbaar sinds: 04-01-2019 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 13-12-2021 | Prijs: €18,99 | Online te bestellen via: Bol.com,

Phoenix Books

mooie selectie tweedehands young adult boeken vind je bij Boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.