Barones der doden


Barones der DodenEr hangt iets vreemds rondom de barones.

Als haar geliefde is vertrokken om in de leer te gaan bij Barones Bathory, besluit Siza haar achterna te gaan. Ze wil graag een opleiding volgen op dezelfde plek als Nesrin.

“Een steek van pijn. Gisteren heb ik al afscheid genomen van mijn oudere zus. Ze drukte me op het hart dat ik mijn gevoel moest volgen, dat ik de liefde achterna moest gaan, net zoals zij dat deed.”– Britt Zwijnenberg

Als ze allebei hun opleiding succesvol afronden, kunnen Siza en Nesrin samen voor hun eigen inkomen zorgen. Maar ze hebben al snel het idee dat er iets niet klopt, want niemand heeft nog iets vernomen van de meisjes die hen zijn voorgegaan.

Siza en Nesrin vertrouwen de barones en de blauwe wolk die om haar heen hangt niet. En door wat ze vervolgens ontdekken, beseffen ze dat ze zullen moeten vechten voor hun leven en dat van de andere meisjes.

Barones der doden van Britt Zwijnenberg is een young adult fantasy novelle over twee jonge vrouwen die dromen van een goed en liefdevol leven met elkaar.

In de pakkende proloog legt Britt Zwijnenberg direct de angel van het verhaal bloot. Ze laat geen twijfel bestaan over de motieven en het handelen van de barones. Hiermee zorgt de auteur dat er direct een sluier van spanning over het verhaal ligt, die je niet loslaat en invloed heeft op de manier waarop je de rest van deze novelle beleeft.

Door de opzet van Barones der doden zit je vanaf bladzijde één al gelijk goed in het verhaal. Het feit dat er in de novelle weinig ruimte is om eens lekker uit te pakken met de uitwerking van de personages, vormt daarbij geen enkele belemmering. En het betekent ook niet dat je geen verbinding kunt voelen met de hoofdpersonen. Dat Nesrin en Siza elkaar volgen voor de liefde, wekt al voldoende sympathie op om te hopen dat de twee samen een leven op kunnen bouwen.

Als je van fantasy en young adult verhalen houdt, dan is Barones der doden van Britt Zwijnenberg zeker de moeite van het lezen waard. Het is een lekker spannend boek dat je makkelijk oppakt als je even wat minder tijd hebt of als je gewoon zin hebt in een wat korter en toch volwaardig verhaal. 

De Boekenvos

★★★★
Barones der DodenTitel: Barones der doden | Auteur: Britt Zwijnenberg | Uitgeverij: De Boekenvos | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als e-book  | 71 pagina’s | ISBN13: 9798201062125 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 03-04-2022 | Prijs: e-book €2,99 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.