Cumulus


CumulusHet vervolg op het young adult boek Zeis

In het tweede deel Cumulus volgen we weer Citra en Rowan die beiden in het vorige deel een opleiding tot Zeis hebben gevolgd. Ze zijn allebei een andere weg ingeslagen. Citra dorst al Zeis Anastasia en maakt openlijk kenbaar dat ze de idealen van de nieuwe orde volgt. Haar methode is misschien een beetje vreemd voor de meeste Zeisen, maar voor haar werkt het.

Rowan daarentegen is al een jaar verdwenen na het incident van vorig jaar. Hij is dan geen echte Zeis, aangezien hij de opleiding niet helemaal heeft afgerond, maar toch gaat hij verder als Zeis Lucifer en dorst hij de ene na de andere Zeis die zelf de regels aan zijn of haar laars lapt.

De Cumulus zou de controle over de wereld moeten behouden, zou alles in de gaten moeten houden. Maar de Cumulus heeft geen macht over de Zeisen. Wanneer de strijd tussen de oude orde en de nieuwe orde steeds meer aanwakkert, wordt het steeds gevaarlijker voor Citra en Rowan. Zal de Cumulus ingrijpen wanneer de strijd tussen ‘goed’ en ‘kwaad’ uit de hand loopt?

Cumulus is het vervolg op het ijzersterke Zeis. Dit eerste deel was het ideale begin van een grootse trilogie. Het tweede deel doet daar zeker niet voor onder. Waar we in het vorige boek ook nog vooral bezig waren met het opbouwen van de wereld van de Zeisen, het is namelijk niet de normale wereld waar wij het van kennen, zitten we nu gelijk midden in de actie. Hier en daar worden nog wel wat dingetjes uitgelegd, maar de wereld kennen we nu al waardoor je in één stuk vaart kunt maken.

Mocht het lang geleden zijn dat je Zeis hebt gelezen, dan kan ik je wel aanraden om dat hiervoor toch nog een keer te doen als opfrisser. Doordat het verhaal in sneltreinvaart doorgaat, was ik af en toe de draad kwijt en wist ik niet meer wie precies wie was. Na een tijdje gelezen te hebben wordt alles weer duidelijk gemaakt, maar dat kan je eventueel afschrikken als je aan het lezen bent.

Cumulus bevat vele plotwendingen die je als lezer meermaals op het verkeerde spoor brengen. De nieuwsgierigheid wordt gewekt en het liefst lees je in één stuk door. Ook dit deel bestaat weer uit een flink aantal bladzijdes, dus ik kan je vertellen dat ik dan ook baalde als ik even niet meer verder kon lezen.

Ik kan niet wachten op het volgende deel. Het laatste deel dat deze indruk makende trilogie afsluit.

★★★★★
CumulusTitel: Cumulus | Auteur: Neal Shusterman | Uitgeverij: Pelckmans | Categorie: Young adult, fantasy | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 544 pagina’s | ISBN13: 9789464291681 | Verkrijgbaar sinds: 23-12-2022 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 9 april 2023 | Prijs: €22.50, e-book € 12.99 | Online te bestellen via: Bol.com


Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.