De Meesterdief


De meesterdief 3dRecensie De Meesterdief door Chantal Hutchison:
De Meesterdief is het tweede deel van een duologie. In het eerste deel De Woestijndief, dat eerder dit jaar verscheen, maakten we al kennis met een bijzondere wereld die auteur Emmelie Arents heeft gecreëerd. Het vervolg hiervan is al net zo spannend als zijn voorloper, zo niet spannender.

Taran is alleen achtergebleven, hij heeft alleen zijn moeder nog die nog herstellende is van het gif dat ze toegediend heeft gekregen van de gevaarlijke Gifoog. Na de winst van zijn broer Amir bij het Labyrint heeft hij zijn verwondingen niet overleefd. Taran besluit in Amir’s plaats de opleiding tot Sanji te volgen.

Wanneer Taran te horen krijgt dat de prins van Saradan vermist is en een nieuwe vijand met behulp van Dode Magie een gevaar dreigt te worden voor Saradan, zit er niets anders op dan op het verzoek voor hulp van de Sultan in te gaan. Hij gaat op reis naar het extreem gevaarlijke eiland Turat, op zoek naar de zeldzame qalzarabloem om het hart van de prins te kunnen redden. Maar één ding is zeker: nog nooit heeft iemand het eiland levend weten te verlaten.

De Meesterdief is het ideale slotdeel van een duologie. Ook in dit deel word je weer meegesleept in een wonderlijke wereld vol met magie. Het verhaal pakt de lezer vanaf het moment dat je de eerste letters leest.

Dit verhaal bevat alle waardevolle elementen om dit tot een goed boek te maken. Het is aangrijpend, de achtergronden en karaktereigenschappen van de personages komen goed naar boven en het leest heerlijk weg. Ik kon het boek geen enkel moment wegleggen en wilde dan ook niet anders dan doorlezen. Uiteindelijk heb ik het boek in niet meer dan een paar uurtjes uitgelezen. Wat dan wel weer jammer is nu ik het boek uit heb en dan niet meer kan genieten van de leuke personages uit deze twee boeken.

De auteur heeft dit zo kunnen verwoorden dat ik alles voor mij zag gebeuren. Het zou mij dan ook niet verbazen als een van haar boeken een keer verfilmd zou gaan worden.

Ik heb zeker genoten van dit tweede deel en geef het boek dan ook vijf sterren.

Hamleybooks logo

★★★★★
De Meesterdief platTitel: De Meesterdief | Auteur: Emmelie Arents | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 361 pagina’s | ISBN13: 9789464208238 | Verkrijgbaar sinds: 07-09-2021 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 25-10-2021 | Prijs: €18.99, e-book €10.99 | Bestellen

Luisterrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.