De woestijndief


De woestijndief 3dRecensie De woestijndief door Chantal Hutchison:
In dit eerste deel van een duologie maken we kennis met de broers Taran en Amir. Ze zijn een tweeling, qua uiterlijk lijken ze sprekend op elkaar, maar hun karakters kunnen niet meer verschillen. Taran is een uitstekende dief en houdt zich nooit aan de regels, Amir daarentegen wel. Wanneer Taran na een diefstal thuiskomt, verandert dat de zaken. Hij heeft iets heel belangrijks gestolen van Gifoog, een gevaarlijke magiër die een deel van Saradan in zijn macht heeft en hij zal daarvoor worden gestraft. Niet hij maar zijn onschuldige broer wordt hiervoor meegenomen, hij zal mee moeten doen aan het Labyrint. Een spel waarin criminelen strijden om de winst: een deel van het opgehaalde goud en een opleiding bij de magiërs. Terwijl Taran zijn broer probeert te redden, komt hij achter de vele geheimen waarin ze verstrikt zijn geraakt. Niet alleen hun levens staan op het spel, maar die van heel Saradan.

De woestijndief is een veelbelovend eerste deel van de tweedelige serie. Het verhaal begint meteen spannend. Vanaf de eerste letter word je midden in de spanning gegooid. In dit deel volg je de twee broers die ondanks hun verschillen elkaar willen helpen. Hun vriendschap bevat een belangrijk onderdeel in het verhaal. De hoofdstukken worden om beurten verteld uit het oogpunt van iemand anders. Zo leef je onder andere mee wanneer Amir zich voorbereidt op het Labyrint en Taran die alles op alles zet om zijn broer te redden.

De auteur Emmelie Arents heeft echt een indruk makende sfeer weten te creëren. Tijdens het lezen leek het echt, alsof ik mij ook in het woestijngebied bevond. Zo is de woestijndief niet alleen een prachtig boek, maar oversteeg het mijn eerdere verwachtingen. Na het lezen van haar eerste boek Het hart van de adelaar was ik al fan, maar ik kan nu zeggen dat ik er zeker een nieuwe favoriete auteur bij heb. Tijdens het lezen beleefde ik een groot avontuur vol met gevaar, vriendschappen en geweldige plotwendingen.

Het einde van het boek kwam naar mijn idee veel te snel. Ik was echt aan het genieten van het boek. Ik kan dan ook niets anders zeggen dan dat ik niet kan wachten tot het tweede deel De meesterdief uitkomt.
Hamleybooks logo

★★★★★
De woestijndiefTitel: De woestijndief | Auteur: Emmelie Arents | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 416 pagina’s | ISBN13: 9789463967693 | Verkrijgbaar sinds: 21-04-2021 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 28-04-2021 | Prijs: €18.99,  e-book €10.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.