Een Onbreekbare Band (4)


Recensie Drägan Duma – Boek 4 – Een Onbreekbare Band door Sheila Vermeulen:
Vechten voor vrijheid

Als blijkt dat de wereld waarin de draken terecht zijn gekomen na hun vlucht uit de Buitenwereld, wordt geteisterd door een oorlog, zijn ze genoodzaakt drastische maatregelen te nemen. Om de Morbiden te kunnen verslaan zullen ze een verbond aan moeten gaan met de mens. Zelfs als dat verbond niet door iedereen wordt omarmd.

Voor de vrijgevochten Feniksa Drakena ligt de toekomst al helemaal vast. Ze zal haar vader opvolgen en vrouwe van Slot Silverfang worden. Feniksa kan zich maar moeilijk verenigen met dit lot en als ze de kans krijgt om zich te verbinden met de draak Danaleth, grijpt ze die met beide handen vast en sluit ze zich aan bij de Drägannymarai.

“Een band, gesmeed in het heetst van de strijd. Versmolten met liefde en gesterkt door eerlijkheid. Een onbreekbare band, verbonden voor altijd.”-Patty van Delft

Wanneer haar taken als drakenridder een wig drijven tussen Feniksa en haar familie, komt ze erachter dat vrijheid niet vanzelfsprekend is en dat familie niet per se uit bloedverwanten hoeft te bestaan.

Een Onbreekbare Band van Patty van Delft is het vierde boek uit de Drägan Duma reeks en een prequel van de eerdere drie boeken. Het verhaal speelt zich 330 jaar voor de avonturen van Jill en haar zwarte draak Libertalia af.

Na drie boeken over Jill te hebben gelezen, was het heel even wennen om ineens in het leven van een andere drakenridder te stappen. Daar had ik echter niet veel tijd voor nodig. Het verhaal pakt je vrijwel direct en neemt je mee naar het ontstaan van Drägan Duma en de gebruiken en levenswijze, die je eerder samen met Jill hebt mogen ontdekken. Hierdoor leer je deze wereld nog beter kennen.

Patty van Delft heeft met Feniksa en Danaleth opnieuw een koppel gecreëerd, dat vrijwel moeiteloos je hart verovert. De personages zijn anders, maar de ingrediënten, die Drägan Duma maken tot wat het is, zijn gewoon aanwezig. De auteur schroomt verdriet, het verlies van fijne personages en gemis niet. Maar zet daar wel een hoop positieve zaken tegenover zoals hechte vriendschap, verliefdheid en de onvoorwaardelijke band tussen draak en ridder.

Het lezen van een laatste deel van een geweldige serie is altijd een beetje bitterzoet. Ineens is de hele serie dan echt uit. En natuurlijk kun je de serie altijd weer herlezen, maar je kunt een boek maar één keer voor het eerst lezen. Het verhaal blijft net zo goed, maar de verrassing van de eerste keer is weg. Gelukkig ligt er met Drägan Duma – De Vergeten Verhalen nog wel een kleine toegift op mij te wachten.

Met Een Onbreekbare Band heeft Patty van Delft alweer een voltreffer in de Drägan Duma serie afgeleverd en ik kan het niet helpen dat ik elke keer bedenk wat een fantastische films deze boeken zouden kunnen opleveren. De door mij gelezen hardcover editie, met illustraties van Dominik Broniek, geef ik in ieder geval 5 sterren.


★★★★★
Titel: Een Onbreekbare Band | Serie: Drägan Duma – Boek 4 | Leesfragment | Auteur: Patty van Delft | Celtica Publishing | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als hardcover, paperback en e-book | 508 pagina’s | ISBN13: 9789493158221 | Verkrijgbaar sinds: 28-07-2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 21-01-2021 | Prijs: €24.95, paperback €17.95 en  e-book €8.50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.