Zij die hoort (1)


Recensie Zij die hoort door Sheila Vermeulen:
Drägan Duma – Boek 1

Kan Jill voldoen aan de hoge verwachtingen?

Jill’s leven is niet makkelijk geweest. Ze kent haar vader niet en op haar twaalfde verloor ze haar moeder bij een auto-ongeluk. Een ongeluk dat Jill heeft overleefd en dat haar nog steeds nachtmerries bezorgt. Jill zorgt nu voor zichzelf en woont in een kraakpand. Haar zestiende verjaardag wil ze het liefst in stilte voorbij laten gaan. Dat lijkt te lukken tot ze naar buiten kijkt.

Ziet ze daar nu iets wat lijkt op een draak? Dat kan natuurlijk helemaal niet. Ze leest vast te veel fantasyboeken. Toch gaat ze kijken en dan maakt ze kennis met een drakenridder en zijn draak. Overtuigd van het feit dat ze droomt, gaat Jill mee naar Drägan Duma in een parallelle wereld. Een wereld waarin mensen en draken samenwerken en elkaar kunnen verstaan.

“Een gevoel van vragende aarzeling en oprechte liefde bereikt mijn geest via die van haar. Ik voel dat dit een vrouwtje is. Kiest ze werkelijk voor mij? Ik laat me op mijn knieën vallen en sla mijn armen om haar nek terwijl er tranen van blijdschap over mijn wangen stromen. Ze heeft voor mij gekozen! Voor mij!” -Patty van Delft

In Drägan Duma blijkt dat Jill is voorbestemd om opgeleid te worden tot Drägannymare (drakenridder). Ze zal daar de strijd moeten aangaan met de gevaarlijke Morbiden. Jill moet een keuze maken. Een keuze die haar hele leven voor altijd kan veranderen.

Patty van Delft laat je, met Zij die hoort, alles om je heen vergeten. Ik heb het gevoel dat ik tussen het begin en het einde van dit boek een aantal dagen ben kwijtgeraakt, omdat ik helemaal werd opgeslokt door het fantastische verhaal.

De mooi uitgevoerde hardcovereditie met de fijne illustraties van Dominik Broniek, het paarse leeslint dat past bij het paarse oog op de cover en de algehele vormgeving geven je het gevoel dat je een cadeautje uitpakt.

Het verhaal en de manier waarop het wordt verteld, nodigen je uit om naar binnen te stappen. De inspirerende vertelwijze zet jouw verbeelding aan het werk en maakt het mogelijk om de beelden die bij het verhaal horen, van de kleine details tot aan de grote gevechten, voor je te zien.

De personages zijn boeiend en voelen echt. De draken veroveren jouw hart, de vriendschappen zijn warm en de Morbiden zijn angstaanjagend. Drägan Duma – Boek 1 – Zij Die Hoort bevat spanning, gevaar, magie, verliefdheid, jaloezie, rivaliteit, verdriet en vreugde. Alles wat een fantasyverhaal bijzonder kan maken, heeft een plekje gekregen in dit boek.

Patty van Delft heeft mij met Drägan Duma – Boek 1 – Zij die hoort compleet omver geblazen. Geen enkele hoeveelheid sterren doet recht aan hoe geweldig ik dit boek vind. Dus ik geef het de maximale hoeveelheid die ik kan geven: 5 sterren.

★★★★★
Titel: Drägan Duma – Boek 1 – Zij die hoort | Auteur: Patty van Delft | Uitgeverij: Celtica Publishing | Categorie: Fantasy | Verkrijgbaar als Hardcover, Paperback en E-book | 485 pagina’s | ISBN13: 9789491300806 | Verkrijgbaar sinds (hardcover): maart 2018 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 20-02-2020 | Prijs: Hardcover €21,95 – Paperback €15,50-E-book €7,50 | Bestellen