Elfenstof


ElfenstofIJzige kou, een enge stalker en goudstof. 

Haar verbannen naar de vrieskou van Maine was echt overdreven. Oké, ze was zichzelf nogal kwijtgeraakt toen haar stiefvader overleed. Maar daarvoor had haar moeder haar niet helemaal naar haar oma hoeven te sturen.

Dat ze wordt gestalkt door een enge vent en een obsessie heeft voor fobieën, is misschien nogal gek. Dat betekent alleen niet dat ze dat zelf ook is. Die engerd is namelijk heel erg echt en hij is haar naar Maine gevolgd.

“Als ik die deur open zou doen, zou hij er dan echt staan? Zou hij naar me glimlachen en die kuiltjes van hem laten zien? Zouden z’n kaken vol stoppels zijn omdat hij zich nodig moest scheren? Zou hij me omhelzen?” – Carrie Jones

Terwijl het gemis van haar stiefvader haar verlamt, wordt Zara geconfronteerd met een nieuwe school, nieuwe mensen, een mysterieuze, onmogelijk knappe jongen en een enge stalker die goudstof achterlaat.

Elfenstof van Carrie Jones is een heerlijk young adult fantasy verhaal waarin het leven van Zara voor altijd zal veranderen vanaf het moment dat haar stiefvader overlijdt.

Bij deze uitgever is eerder De geest in de rivier van Carrie Jones uitgekomen en van dat boek heb ik ontzettend genoten. Dat maakt natuurlijk dat je uitkijkt naar andere boeken van dezelfde auteur, maar het zorgt ook dat je een bepaalde verwachting hebt. En Elfenstof heeft mij zeker niet teleurgesteld.

Elfenstof is spannend, romantisch en fantasierijk. Het verhaal is niet zozeer vernieuwend, maar het is wel het soort verhaal dat je naar binnen lokt en je naar een plek brengt waarvan je bijna zeker weet dat er van alles te ontdekken is. Je merkt dat er een overduidelijke dreiging is en je voelt gewoon dat er meer speelt dan in eerste instantie zichtbaar wordt gemaakt. Je kunt alleen nog niet direct de vinger leggen op de exacte toedracht.

Carrie Jones beschrijft de sfeer van het verhaal en de emoties van haar hoofdpersoon op een manier die tot de verbeelding spreekt. Vooral het intense verdriet dat Zara voelt over het verlies van haar stiefvader, is mooi en aangrijpend neergezet. Omdat het verhaal vanuit Zara wordt verteld, kun je niet goed in het hoofd van de andere personages kruipen, maar het meekijken met Zara geeft voldoende inzicht over hun rol in het verhaal.

Elfenstof is een fijn en aanlokkelijk young adult fantasy boek dat mij deed verlangen naar nog veel meer van Carrie Jones en haar personages. Dit verhaal krijgt in ieder geval 4.5 sterren van mij.

dvp logo

★★★★
ElfenstofTitel: Elfenstof | Auteur: Carrie Jones | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 280 pagina’s | ISBN13: 9789493265073 | Verkrijgbaar vanaf: 22-04-2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 28-04-2022 | Prijs: €18,50 en e-book €5,99 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.