Ellowyns toren


Ellowyns torenRecensie Ellowyns toren door Sheila Vermeulen:
Wie doorstaat de test van het verloren domein?

Iedere potentiële koning van Taunton moet zijn geschiktheid bewijzen door af te reizen naar het verloren domein. Om zijn land te verzekeren van voorspoed moet hij daar een bruid of een wonder vinden, voordat hij daadwerkelijk een goede koning kan worden.

Prinses Merryn is hoopvol dat haar broer, prins Arthen, deze missie succesvol zal afronden. Maar als ze ontdekt dat er een complot wordt gesmeed tegen haar broer, vertrekt Merryn zelf ook naar het verloren domein om Arthen te kunnen waarschuwen.

“Elke afstammeling van hem krijgt de kans om het verbond tussen onze rijken te eren en te bewijzen onze zegen waard te zijn. Ik bescherm dit gebied als het dat zelf niet kan. Wees welkom.” Cathinca van Sprundel

Wanneer Merryn daar de mooie Ellowyn in een toren aantreft, krijgt haar reddingsplan een nog grotere lading.

Ellowyns toren van Cathinca van Sprundel is een boeiend en betoverend verhaal vol avontuur en magie.

De vertelwijze van Cathinca van Sprundel past uitstekend bij dit soort sprookjesachtige verhalen. Ze drukt hier wel een geheel eigen stempel op door buiten de standaarden te blijven. Zo is de prinses, niet per se bevallig en damesachtig, maar juist stoer en eigenzinnig en is de prins niet noodzakelijk de redder of de held.

Het idee dat het verloren domein eigenlijk zijn bezoekers weegt en dat een personage met de juiste intenties het verste komt, vond ik een mooi uitgangspunt. Dat dat echter geen garantie is voor succes, houdt het verhaal lekker spannend. Er zijn valkuilen en verleidingen, de personages worden nog steeds getest en ze moeten ook nog steeds de juiste keuzes maken.

Cathinca van Sprundel laat je Ellowyns toren vanuit meerdere perspectieven beleven en geeft je zo de kans om, net als het verloren domein, in het hart van de personages te kijken. De hoofdrol is echter wel weggelegd voor Merryn en zij kwam voor mij ook het meest tot leven. Dat zij meerdere paden kan bewandelen om mij als lezer tevreden te stellen, vind ik een van de leuke kanten van haar rol. Er is voor haar niet maar één bevredigend einde.

In Ellowyns toren van Cathinca van Sprundel lees je over een stoere prinses die, door haar poging om de toekomstige koning te helpen, niet alleen haar broer helpt. Dit fijne sprookje krijgt 4 sterren van mij.


dvp logo

★★★★
Ellowyns torenTitel: Ellowyns toren | Auteur: Cathinca van Sprundel | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 250 pagina’s | ISBN13: 9789492585943 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 04-11-2021 | Prijs: €18,50 en e-book €4,99 | Bestellen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.