Er was eens-Het hart van een schurk


Er was eensRecensie Er was eens – Het hart van een schurk door Sheila Vermeulen:
Er was eens …… geen held!  

In Er was eens – Het hart van een schurk vertellen vijf auteurs een sprookje, op een manier die je niet zo snel in de gangbare sprookjesboeken zult terugvinden. Daarin lees je tenslotte niet vaak het verhaal van de schurk.

Zielenspiegel – Miranda Peters
Een spiegel zorgt dat Evi iemand kan ontmoeten, die ze had verwacht nooit meer te zullen zien. Maar bijzondere spiegels brengen niet altijd het beste naar boven.

Meerminhart – Cathinca van Sprundel
Oreana wil haar transformatie maar met één iemand delen. Alleen loopt het niet zoals ze had gehoopt. Wanneer Oreana een gemaakte fout wil corrigeren, komen er allesverwoestende krachten vrij.

Nocturna – Sandra J. Paul
Licht en donker. Donker en licht. Twee zusjes. Yin en yang. De één duisterder dan de ander. Wint licht van duisternis?

Moerasmeisje – Marijke F. Jansen
Een besmettelijk virus brengt wantrouwen en verraad in het dorp waar Naia woont. Durf je dan de nieuwe familieleden of een onbekende vriend nog wel te vertrouwen.

Niemand weet, niemand weet – Suzanne Peters
De onbekende MisterGold is handig op de digitale snelweg en hij biedt, net op het juiste moment, zijn hulp aan. Heb jij het lef om jouw lot in de handen van een vreemde te leggen?

In Er was eens – Het hart van een schurk krijg je de kans om te genieten van de verhalen van Miranda Peters, Cathinca van Sprundel, Sandra J. Paul, Suzanne Peters en Marijke F. Jansen.

De auteurs vertellen ieder een moderne eigen versie van een sprookje. Sprookjes die daardoor goed bij de huidige tijd passen, maar die ook een andere kijk hebben op ‘ever after’. In deze verhalen moet je geen lieftallige prinsen en prinsessen verwachten.

Er was eens – Het hart van een schurk is rauwer en duisterder. In een aantal gevallen krijg je, door de dingen die gebeuren, eigenlijk ook wel begrip voor de ‘schurk’. Om het hart van de schurk nog meer naar boven te brengen, hadden de hoofdpersonen daar, wat mij betreft, nog best wat donkerder gemogen.

Het voorgaande neemt niet weg dat het leuk is om eens anders in een sprookje te duiken. De verhalen zijn fijn geschreven en liggen qua prettige leesbeleving dicht bij elkaar. In verzamelbundels wil het nog wel eens voorkomen dat niet elk verhaal je evenveel aanspreekt, maar hiervan is, naar mijn mening, in deze bundel geen sprake. Ieder verhaal heeft zijn eigen pluspunten.

Wanneer je, net als ik, graag de verhalen leest van de eerder genoemde Nederlandse en Vlaamse auteurs, dan is dit boek een heerlijk cadeautje en een feest van herkenning. Dat laatste uiteraard niet door de verhalen zelf, maar wel door de manier waarop ze worden verteld. Voor degenen die deze auteurs nog niet (allemaal) kennen, biedt dit boek de mogelijkheid om in één keer kennis te maken met de vertelwijze van meerdere auteurs.

Er was eens – Het hart van een schurk is een fijne bundel voor iedereen die van moderne en donkere sprookjes houdt, die net even anders verlopen. Deze bundel krijgt 4 sterren van mij. 

dvp logo

★★★★
Er was eensTitel: Het hart van een schurk | Serie: Er was eens- deel 2 | Auteur: Miranda Peters, Cathinca van Sprundel, Sandra J. Paul, Suzanne Peters, Marijke F. Jansen | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585677 | Verkrijgbaar vanaf: 15-04-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 16-04-2021 | Prijs: €16,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.