Fluisterwoud


FluisterwoudOp de vlucht voor angst en onbegrip.

Rune is opgevoed in het Duistere Woud door een oude waarzegster. Matilde heeft haar niet alleen eerbied voor het woud bijgebracht, ze heeft haar ook op het hart gedrukt om nooit iemand in de ogen te kijken.

Lang geleden is er namelijk iets vreselijks gebeurd in het woud. Iets wat nog steeds wordt gevreesd en spookachtige stemmen door de bomen jaagt. Iets dat er nu voor zorgt dat Rune en Matilde niet langer veilig zijn.

“Het gefluister begint opnieuw, het sluipt vanuit allerlei hoeken dichter naar me toe en raakt me harder dan alle stenen die die ellendige jongens hadden kunnen gooien.”-Jennifer Murgia

Rune’s verleden is vervlochten met de fluisteringen. Een verleden dat ze niet kent, maar dat getekend is door intriges, moord en hekserij. Één vergissing brengt alles naar boven en Rune moet vluchten.

Fluisterwoud van Jennifer Murgia is een boeiend fantasy young adult verhaal over het vernietigende vermogen van angst, de honger naar macht en wraakzucht.

De kracht van Fluisterwoud ligt wat mij betreft in de onduidelijkheid van het hoe, wat en waarom. Jennifer Murgia houdt haar kaarten dicht tegen de borst, waardoor de geheimzinnigheid in het boek lang aanwezig blijft. In die kracht lag voor mij echter ook een klein nadeel. Het zorgde dat ik vooral in de eerste helft van het verhaal af en toe even terug moest lezen, om dat wat er stond goed tot me door te laten dringen, en daarbij ook moest accepteren dat niet alles direct even duidelijk op mij overkwam.

Jennifer Murgia brengt de verwarde gevoelens die Rune heeft goed over. Je snapt dat ze niet weet wat ze moet doen en je voelt haar frustratie en teleurstelling over het feit dat ze niet beter is voorbereid. Al het vorige gezegd hebbende, zijn dat ook precies alle elementen die het verhaal spannend maken. En alhoewel ik me later afvroeg waarom ik bepaalde punten niet eerder aan elkaar had verbonden, was ik tegelijkertijd blij dat ik dat niet had gedaan en daardoor een paar keer kon worden verrast.

Fluisterwoud van Jennifer Murgia neemt je mee in het verhaal van Rune die door de omstandigheden gedwongen wordt uit te zoeken wie ze is, en die tegelijkertijd vrees heeft voor wat ze zal ontdekken. Dit raadselachtige young adult fantasy boek vol hekserij, (heksen)vervolging en angst voor het onbekende krijgt 4 sterren van mij.

dvp logo

★★★★
FluisterwoudTitel: Fluisterwoud | Auteur: Jennifer Murgia | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789493265011 | Verkrijgbaar vanaf: 29-04-2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 26-04-2022 | Prijs: €18,50 en e-book €5,99 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.