Storm and Fury (1)


Storm and furyRecensie Harbinger 1 – Storm and Fury door Sheila Vermeulen:
Wat ze is moet worden verborgen. Zij moet worden verborgen.

Trinity heeft een bijzondere gave. Een gave waar bijna niemand iets vanaf weet. En dat moet zo lang mogelijk zo blijven. Daarom wordt ze in een afgelegen vesting verborgen gehouden voor de buitenwereld, terwijl ze wordt beschermd door wachters.

Als demonen ontdekken dat zij als enige van haar soort nog bestaat, zal ze worden opgejaagd en gedood. Maar wanneer Trinity ontdekt dat er iets rondloopt dat naast demonen ook wachters vermoordt, waardoor iedereen om wie ze geeft gevaar loopt, moet ze haar schuilplaats wel verlaten.

“Thierry zag het aan mijn gezicht toen ik naar achteren stapte. Hij stak zijn handen uit, alsof hij me tegen kon houden. ‘Je vader….’ ‘Het kan me niet schelen wat hij ervan vindt. Je kunt me niet tegenhouden, Thierry. En hij ook niet.’ “-Jennifer L. Armentrout

Trinity rent het gevaar tegemoet om anderen te redden. Maar wie zorgt ervoor dat zij zelf ook in leven blijft?

Storm and Fury is het eerste deel van de spannende Harbinger serie. Deze spin-off van de Dark elements serie kan ook los daarvan worden gelezen.

Storm and Fury is een young adult boek dat echt alles in zich heeft waar je vooraf op hoopt. Het verhaal boeit direct en dat blijft zo tot aan de laatste bladzijde. Jennifer L. Armentrout mengt fantasy met spanning, strijd, aansprekende personages en geweldige verhaallijnen.

De ware gedaante van Trinity wordt niet direct prijsgegeven. Het eerste stuk van het boek blijf je daar nog even naar gissen. Dat zorgt ervoor dat er gelijk een geheimzinnig en spannend randje aan het verhaal kleeft. Je krijgt eerst de gelegenheid om Trinity en de wachters te leren kennen, voordat haar gave aan de lezer wordt onthuld.

De personages die bij Trinity in de vesting wonen en een rol in haar leven spelen, zijn een goede toevoeging aan het verhaal. De variatie aan karakters zorgt voor afwisseling en houdt het geheel boeiend. Wanneer er drie wachters van een andere clan arriveren, ontwikkelt het verhaal zich nog een stapje verder en ontstaat er ook een ander soort spanning.

Storm and Fury van Jennifer L. Armentrout is wat mij betreft een fantastische start van een uiterst meeslepende serie, waarvan het vervolg eind april 2021 verschijnt. En ik kan niet wachten tot het zover is. Deel 1 krijgt in ieder geval 5 sterren van mij.
Zomer en Keuning logo

★★★★★
Storm and furyTitel: Storm and Fury | Serie: Harbinger – deel 1 | Auteur: Jennifer L. Armentrout | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 512 pagina’s | ISBN13: 9789020538403 | Verkrijgbaar sinds: februari 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 22-04-2021 | Prijs: €22.50, luisterboek €16.99 en e-book €9.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.