Rage and Ruin (2)


Rage and RuinRecensie Harbinger 2 – Rage and Ruin door Sheila Vermeulen:
Een onderlinge band die hun kans op liefde onmogelijk maakt.

Nu Zayne haar beschermer is, probeert Trinity haar weg te vinden in Washington. Iets dat niet echt makkelijk is als je niet veel meer ziet. Maar ze moeten nu eenmaal het duistere spoor volgen dat hen naar het kwaadaardige wezen kan leiden dat zowel demonen als wachters vermoordt en de voorbode wordt genoemd.

Terwijl Zayne en Trinity steeds nauwer samenwerken, kunnen ze haast niet meer om hun gevoelens voor elkaar heen. Maar die gevoelens zijn verboden en Trinity probeert ze zoveel mogelijk te negeren. Het enige wat nu telt, is het vinden van de voorbode. En daarbij is geen ruimte voor verliefdheid.

“ ‘Nee,’ fluisterde ik. ‘Ik ben geen lafaard.’ Dat halve lachje veranderde in een brede glimlach, zo eentje waarvan mijn hart binnen een paar slagen brak en weer heel werd. Een lach vol beloften en mogelijkheden, en verdorie, ik was inderdaad geen lafaard.”– Jennifer L. Armentrout

De voorbode is echter niet zomaar gevonden. Sterker nog, het lijkt wel of hij een spelletje met Trinity en Zayne speelt. Kunnen ze het kwaad verslaan en hun hart beschermen?

Rage and Ruin van Jennifer L. Armentrout is het tweede deel van de Harbinger serie, en deze serie is een spin-off van de Dark Elements reeks.

Het is niet moeilijk om direct weer in het verhaal te stappen, omdat je gelijk in een grappige scène tussen Trinity en Kruimel, de schim die met haar mee is verhuisd naar Washington, belandt. De auteur verwijst ook regelmatig terug naar gebeurtenissen uit het eerste deel, Storm and Fury.

Die verwijzingen zijn handig als opfrisser, maar ook lezers die nu pas instappen, kunnen het verhaal dan redelijk goed volgen. Het enige wat misschien onduidelijk kan zijn, is het feit dat op de achterflap wordt gesproken over de Harbinger, terwijl er in het boek zelf alleen wordt gesproken over de voorbode (wat de vertaling van de Harbinger is).

Het meeslepende verhaal wordt vanuit het personage van Trinity verteld, maar door de band tussen Trinity en Zayne krijg je ook indirect wat inzicht in de gevoelens van Zayne. De elektrisch geladen sfeer tussen deze twee personages is zeer goed tastbaar gemaakt.

Als tegenhanger van de spanning tussen Trinity en Zayne en die van het boek zelf, heeft Jennifer L. Armentrout een aantal personages ingebracht die voor luchtigheid en humor zorgen. Vooral de opmerkingen van de kroonprins van de hel en Kruimel zijn erg gevat. Deze variatie maakt dat je het boek maar moeilijk weg kunt leggen.

In Rage and Ruin mixt Jennifer L. Armentrout spannend met sexy, gevaar met liefde en onaantastbaar met kwetsbaar. En dit boek bevat misschien wel de, of in ieder geval een van de, mooiste liefdesscène(s) die ik tot nog toe heb mogen lezen. Kortom, een verhaal om je vingers bij af te likken en waar ik graag 5 sterren aan geef.

Zomer en Keuning logo

★★★★★
Rage and RuinTitel: Rage and Ruin | Serie: Harbinger – deel 2 | Auteur: Jennifer L. Armentrout | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 560 pagina’s | ISBN13: 9789020542318 | Verkrijgbaar sinds: april 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-07-2021 | Prijs: €22.50, luisterboek €16.99 en e-book €9.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.