Hashtag Hiernamaals


Recensie Hashtag Hiernamaals door Sandra Hutchison:
Reis mee naar de z(w)evende hemel

Het Young Adult boek Hashtag Hiernamaals is een opvallend stand-alone verhaal van Vanessa Gerrits. Zij deed ooit mee aan een verhalenwedstrijd op Sweek en het idee voor dit boek over vriendschap en geloven in jezelf was geboren. Vanessa heeft een aangename en vrij eenvoudige schrijfstijl. Voor je het weet, zit je al goed in het verhaal en wil je gewoon doorlezen. Het spannende Young Adult verhaal is geschreven in de Ik-vorm. Je krijgt daardoor als lezer een kijkje in de gedachtegang van het hoofdpersonage Cleo en voelt je bijna een lid van haar team.

Cleo is bijna 18 jaar en woont samen met haar kritische moeder, ze hebben het financieel helaas niet breed en haar moeder doet weinig om deze situatie te veranderen. Cleo studeert, maar haar studie valt haar behoorlijk zwaar. Ze voelt zich er niet op haar plek, maar om van studierichting te switchen heeft ze geld nodig, veel geld! Wanneer haar oog valt op een vacature voor de herfstvakantie, waarmee ze in één klap 2000 euro kan verdienen, besluit ze de sprong te wagen. Ze wordt aangenomen, maar dan wel voor een heel vreemde klus. Samen met drie heel verschillende jonge meiden en een charismatische jongeman zal ze af moeten reizen naar een Hiernamaals. Hun taak: de rijke en veel te jong gestorven Elena terughalen uit de dood. Makkelijker gezegd dan gedaan….

Hashtag Hiernamaals is een fantastisch vermakelijk boek, ook voor wat oudere lezers. Dit sciencefictionachtige verhaal is origineel, fantasievol, een tikkeltje spiritueel, spannend en het bevat ook nog de nodige romantiek. Alles wat je van een goed Young Adult boek mag verwachten. Bovendien zijn de personages flink uitgediept, waardoor het niet moeilijk is om met ze mee te leven. Tussen de hoofdstukken door stuit je onder andere op mailtjes en getuigenissen, wat het verhaal een mysterieus randje geeft. Ook weet Vanessa Gerrits je met regelmaat te verrassen met onvoorziene wendingen in het verhaal. Laat je meeslepen in dit mysterieuze avontuur vol zielen, oplichters en vindingrijke jongeren. Aanrader!

★★★★
Titel: Hashtag Hiernamaals | Auteur: Vanessa Gerrits | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: Young Adult, Fantasy | Uitvoering: paperback of E-book | 350 pagina’s | ISBN13: 9789492585363 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 27-06-2019 | Prijs €18,95 – e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.