Heksenzielen 3 – Machtige wraak


Machtige WraakKunnen ze hun vriendin redden, zonder de toekomst te veranderen?

Nu Rosalind’s aanwezigheid is vervaagd, is het leven van de vrienden niet meer hetzelfde. Het is nu aan Niccolo om te zorgen dat Olivia en Leonard Rosalind weer in hun armen kunnen sluiten.

Maar als ze Rosalind, en hopelijk ook haar familie, willen redden, zullen de vrienden opnieuw terug moeten keren naar het verleden. Een onderneming die niet zonder gevaar is, want hun tegenstanders zijn machtig.

“We moeten nog een heleboel doen: reizen, heksen redden, een tovenaar verslaan …. Werk genoeg voor de boeg. We vormen een kring en leggen een hand op de schouders van de slapende broer, zus en hond. En weg zijn we, enkele dagen vooruit.” – Maja Vermeulen

Maar als ze hun gevaarlijke plan willen laten slagen en ze ook de duistere machten willen verslaan, zullen ze risico’s moeten nemen.

Machtige wraak van Maja Vermeulen is na Krachtig ontwaken en Magische redding het derde en laatste deel van de Heksenzielen trilogie.

Maja Vermeulen heeft een heerlijke fantasy serie geschreven die naar mijn mening niet alleen de jeugd zal bevallen. Er zit ruim voldoende spanning, magie en avontuur in om een breder fantasy liefhebbend lezerspubliek aan te spreken.

Met Machtige wraak reizen we opnieuw door de tijd met de vrienden die we in de eerdere delen hebben leren kennen. De auteur neemt je vlot mee in het verhaal dat al direct spannend begint. En omdat je aan het begin van het boek even kort hebt kunnen lezen wat er ook alweer is gebeurd in de eerdere delen, is je geheugen helemaal opgefrist. Hierdoor pak je het verhaal gelijk heel gemakkelijk op.

Maja Vermeulen heeft fijne personages gecreëerd die ieder hun eigen kwaliteiten hebben, waardoor er altijd wel karakters tussen zitten die je aanspreken. De magie van de heksenzielen vind ik erg leuk gevonden. Zeker omdat het ook gelijk de ingang is naar zowel de kracht als de kwetsbaarheid van de eigenaar van een heksenziel. Dat bezorgt het verhaal een extra spannend laagje en het geeft de heksen die erin voorkomen allemaal iets bijzonders.

Machtige wraak van Maja Vermeulen is een avontuurlijke en waardige afsluiter van een trilogie die ik met heel veel plezier heb gelezen. Ook dit laatste deel van deze jeugdserie is geschikt voor iedereen die van magische avonturen en fijne vriendschappen houdt. 

Storyland

★★★★
Machtige WraakTitel: Machtige wraak | Serie: Heksenzielen – deel 3 | Auteur: Maja Vermeulen | Uitgeverij Storyland | Categorie: young adult, fantasy  | Verkrijgbaar als paperback | 188 pagina’s | ISBN13: 9781913980214 | Verkrijgbaar sinds: december 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 18-02-2022 | Prijs: €17,98 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.