Het verschroeide land


Het verschroeide landRecensie Getijden serie deel 0.5 – Het verschroeide land door Sheila Vermeulen:
Zijn de herinneringen mooier dan de werkelijkheid?

Geketend aan een bed wakker worden in het koninkrijk van Getijden is, niet alleen omdat ze vastgebonden is, een boze droom voor Aliah. Het troosteloze koninkrijk staat in schril contrast tot de luxe waarin ze zelf is opgegroeid.

In deze onbekende wereld, waar niemand op haar zit te wachten, moet Aliah niet alleen het water, maar ook de koning van Getijden vrezen. Hij mag haar dan wel gered hebben, hij is ook de reden dat ze geen kant op kan.

“Ik open mijn mond om te schreeuwen, maar voordat ik daar de kans voor krijg, is hij bij me. De schreeuw blijft in mijn keel hangen.” Cyn Balog

Is er een weg terug naar haar eigen rijk of zal Aliah, wanneer ze de koning beter leert kennen, haar plek vinden in Getijden.

Het verschroeide land van Cyn Balog is deel 0.5 uit de Getijden serie en tevens de prequel van Het verdronken land en Het begraven land.

Cyn Balog vertelt deze keer het verhaal dat plaatsvond voordat we Vina hebben kunnen volgen in Het verdronken land en Het begraven land. In Het verschroeide land maak je onder andere kennis met een jongere koning Wallow, met Buck en met Aliah. Als je Het verdronken land en Het begraven land hebt gelezen, dan zullen een paar namen je hoogstwaarschijnlijk wel bekend voorkomen.

Cyn Balog belicht in elk boek een andere kant van de wereld waarin deze serie zich afspeelt, en ze beschrijft in elk deel een hoofdpersoon die op haar eigen manier naar het rijk kijkt waar ze vandaan komt of terecht komt. Dit maakt dat je in ieder boek weer nieuwe ontdekkingen doet, en wordt het beeld dat je van sommige personages hebt bijgesteld.

Het verschroeide land is mijn persoonlijke favoriet uit de serie. Waarschijnlijk komt dat deels omdat ik me geleidelijk meer thuis kon gaan voelen in het bovengrondse Getijden en de ondergrondse Gemeenschap, en deels omdat ik dit deel ook het spannends vond. Cyn Balog heeft een wereld gecreëerd die niet perse aantrekkelijk is, maar wel ontzettend interessant. Daarnaast zijn de hoofdpersonen echte overlevers waar je graag meer van wilt weten.

Het verschroeide land van Cyn Balog is het pakkende ‘voorafje’ van de Getijden serie. Als je benieuwd bent naar wat er vooraf is gegaan aan het verhaal van Vina, dan is het absoluut de moeite waard om ook Het verschroeide land te lezen. Deze prequel krijgt 4.5 sterren van mij.

dvp logo

★★★★
Het verschroeide landTitel: Het verschroeide land | Serie: Getijden serie – deel 0.5 | Auteur: Cyn Balog | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585912 | Verkrijgbaar sinds: 18-10-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 22-10-2021 | Prijs: €18,50 en e-book €4,99 | Bestellen

Luisterrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.