Lonely Hearts


Lonely HeartsRecensie Lonely Hearts door Sheila Vermeulen:
Van een wereld zonder muziek tot een ontmoeting met de dood.

Lonely Hearts
Adam denkt een unieke vondst te hebben gedaan, wat uiteindelijk een ware vloek blijkt te zijn.

Het bitterzoetste verhaal
Selma mist iets in haar leven en voelt zich vanbinnen zo leeg, dat ze veel liever in een droomwereld verblijft.

“Ik wilde dat het niet zo was, maar eigenlijk lig ik al te dromen over het Vertelsel dat ik morgen ga drinken, het verhaal dat ik zal gaan ervaren.”-Jen Minkman

De grote, boze Wolf
Vida weet het. Het is tijd voor het Pensioen van haar oma. Maar in Riding betekent dat niet dat je van een rustiger leven mag gaan genieten.

Cliché
Na een vreemd telefoontje en een nog vreemdere ontmoeting denkt Alex dat hij misschien een stalker heeft. Kijkt hij daardoor de dood in de ogen?

De kerstster
Als Imre en Jonas op kerstavond samen naar een sterrenwacht in Drenthe gaan, vinden ze meer dan alleen sterren.

Dwaallicht
Fenna kan eindelijk terug naar de plaats waar ze haar hart verloor. Zal ze op die verborgen plek degene terugvinden die het gestolen heeft?

Vuurvlieg
Zlata volgt een vreemd geluid en vindt vervolgens iets wat haar hart verlicht.

Exodus
Terwijl Sarah wacht op haar tante, stapt een vreemdeling in haar leven die haar helpt antwoorden te vinden.

Voor Lonely Hearts heeft Jen Minkman een aantal bestaande en nieuwe verhalen verzameld en gebundeld in een boek waarvan de cover je tegemoet knalt.

Als ik een korte omschrijving van de boeken en verhalen van deze auteur zou moeten geven, dan zou dat denk ik open-minded en geïnteresseerd zijn. De personages zijn divers en de plekken waar de verhalen plaatsvinden, zijn zeker niet standaard te noemen.

De wijze waarop Jen Minkman haar verhalen vertelt, maakt mij eigenlijk altijd nieuwsgierig, niet alleen naar de verhalen zelf, maar ook naar de locaties en onderwerpen. En ook nu betrapte ik mijzelf erop dat ik toch even de hoes van het Beatles album opzocht of ineens op zoek was naar een plaats in Tsjechië. Niet dat het per se nodig is voor het verhaal, maar gewoon omdat je benieuwd bent geworden.

Ieder verhaal uit Lonely Hearts heeft zijn eigen karakter. Soms magisch, soms spannend of romantisch en soms een beetje van alles. De personages zijn aansprekend en allemaal op zoek naar iets of iemand. Of dat nu een plek, een persoon, vrijheid, liefde, rechtvaardigheid of acceptatie is. En allemaal lijken ze ook iets te vinden. Wat overigens niet voor alle personages even goed uitpakt.

Lonely Hearts van Jen Minkman is een bundel vol young adult fantasy verhalen met een twist. Voor sommige lezers zullen misschien niet alle verhalen nieuw zijn, maar die zijn dan op zijn minst wel de moeite van het herlezen waard. Deze verhalenbundel krijgt 4 sterren van mij.


dvp logo

★★★★
Lonely HeartsTitel: Lonely Hearts | Auteur: Jen Minkman | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult, verhalenbundels | Verkrijgbaar als paperback | 260 pagina’s | ISBN13: 9789403626079 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 02-07-2021 | Prijs: €16,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.