Luna-Schaduw van de maan (1)


Luna 3DnieuwRecensie LunaSchaduw van de maan door Sandra Hutchison:
Moderne hekserij met een duister randje

Luna-Schaduw van de maan is het eerste deel van een fantasierijke young adult trilogie. Dit eerste deel is vooral een kennismaking met de personages. Het eigenlijke verhaal komt vrij laat op gang en had best wat spannender gemogen. Het geheel voelt aan als een modern sprookje. Luna voelt zich haar hele leven al een vreemde eend, op school heeft ze dan ook geen vrienden. Dat verandert wanneer Andrew bij haar op school komt. Ook hij is een buitenstaander en al snel merkt Luna dat dit niet het enige is dat ze met elkaar gemeen hebben.

Luna is al sinds ze zich kan herinneren gek op planten en dieren. Nu ze zestien is geworden, lijkt haar connectie met de natuur met de dag sterker te worden. Ze ontmoet een kruidenvrouwtje dat haar alles leert over helende planten. Luna ontdekt dat ze controle heeft over de natuur, maar of ze hier zo blij mee moet zijn?

De uit België afkomstige Lies Vervloet (1982) is geen onbekende in het schrijversvak, Naast columns schreef ze onder andere een kinderboek met de titel Sisa, daarna volgden er nog een paar boeken voor de jeugd. Met Luna debuteert ze als young adult auteur bij uitgeverij Hamley Books.

‘Sorry pap.’ Ze omhelsde hem vluchtig en snoof de geur van zijn dromen in zich op.– Lies Vervloet.

Dat Lies Vervloet kan schrijven, wordt je als lezer van dit eerste deel over Luna al snel duidelijk. Ze speelt met taal en schrijft zo nu en dan de mooiste zinnen die poëtisch aandoen. De personages in het verhaal zijn zeker interessant, maar krijgen helaas niet allemaal de aandacht die ze verdienen. De auteur lijkt zich voornamelijk op het hoofdpersonage te hebben gefocust en dat is jammer, want van zowel haar vriend Andrew, Luna’s vader en het kruidenvrouwtje Tunde had ik graag meer gelezen. Maar wie weet komt dat in de volgende twee delen.

Schaduw van de maan is een fijne introductie, maar het verhaal vraagt wel om verdieping. Iets wat vermoedelijk in de resterende twee delen gaat gebeuren. Het verhaal smaakt in elk geval naar meer en het onverwachte en ietwat abrupte einde krijgt hopelijk in het tweede deel een positief vervolg of originele wending. Aanrader voor liefhebbers van fantasy verhalen.

Hamleybooks logo

★★★
Luna, Schaduw van de MaanTitel: Schaduw van de maan | Serie: Luna-deel 1 | Auteur: Lies Vervloet | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789464208009 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 17-06-2021 | Prijs: €18.99 en e-book €9.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.