Machteloos – Sensi 2


MachteloosRecensie Sensi 2 – Machteloos door Sheila Vermeulen:
Ze kreeg haar stem, maar verloor haar veiligheid.

Eindelijk kan Ella doen waar ze eerst alleen maar van droomde. Ze kan praten. Dat ze haar stem kan gebruiken om duidelijk te maken wat ze denkt of wil, maakt dingen mogelijk die eerder nooit konden.

De toekomst lijkt dan ook behoorlijk zonnig. Maar wanneer een geduchte vijand onverwachts weer voor haar neus staat, weet Ella dat niet alleen zij, maar alles en iedereen waar ze om geeft, gevaar loopt.

“Het voelt alsof ik een emmer ijskoud water over me heen krijg. Angstig kijk ik de gang rond en mijn blik blijft hangen op de knappe, zwartharige jongen die wat verder tegen de muur leunt. Nee, dit kan niet!” -Dorien Mombaerts

De strijd die losbarst, is zo veelomvattend, dat deze veel verder reikt dan alleen het leven van Ella en Jayden. Heeft iets of iemand de macht om het tij te keren?

Machteloos van Dorien Mombaerts is het meeslepende tweede deel van de Sensi reeks en het vervolg op Sprakeloos.

Het was al even geleden dat ik mocht genieten van Sprakeloos en ik keek erg uit naar dit vervolg. Het was fijn om weer in het verhaal van Ella en Jayden te mogen duiken. En al was het in het begin even zoeken naar hoe alles ook alweer in elkaar stak, ik zat er al heel vlot weer middenin.

Dit tweede deel van de Sensi-serie is misschien nog wel spannender dan het eerste boek. Dorien Mombaerts laat haar personages een avontuur beleven dat een breed scala aan emoties in zich draagt en zorgt daarmee dat Machteloos je pakt. Door de manier waarop dit alles wordt verteld, word je meegezogen in een verhaal dat maar lastig weg te leggen is.

In Machteloos nemen Ella en Jayden ieder een deel van het verhaal voor hun rekening. Hierdoor kun je niet alleen hun gezamenlijke belevenissen volgen, maar krijg je ook inzicht in wat ze meemaken als ze niet bij elkaar zijn. Er bestaat op deze manier niet alleen extra ruimte voor meer verhaallijnen en plotwendingen, je leert deze leuke personages ook gelijk nog wat beter kennen.

Machteloos van Dorien Mombaerts is het opwindende vervolg van het heerlijke young adult avontuur dat in Sprakeloos is begonnen. Dit tweede deel van de Sensi serie krijgt 4.5 sterren van mij.

Beefcake

★★★★
MachteloosTitel: Machteloos | Serie: Sensi – deel 2 | Auteur: Dorien Mombaerts | Uitgeverij: Beefcake Publishing | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als paperback | 319 pagina’s | ISBN13: 9789493111653 | Verkrijgbaar sinds: september 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-01-2022 | Prijs:€22,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.