Moeder Doorn (en andere verhalen over moed en vriendelijkheid)


Moeder DoornRecensie Moeder Doorn (en andere verhalen over moed en vriendelijkheid) :
Moeder Doorn is een aantrekkelijke verhalenbundel van de fantasy auteur Juliet Marillier, met illustraties van Kathleen Jennings.

Het wenswater
De zachtaardige Lara doet alles om haar moeder te plezieren. Maar durft ze ook aan haar eigen geluk te denken?

Moeder Doorn
Als de vader van Niamh het tijd vindt dat ze gaat trouwen, heeft ze één verzoek en één wens.

“Maar voordat ze uitgesproken was, waren de vrouw en haar hondje spoorloos verdwenen en zat Niamh alleen onder de meidoornboom. De offers die aan de takken hingen, bewogen zachtjes om haar heen …..” Juliet Marillier

Erwtensoep
Wanneer Bella laat op de avond aanbelt bij een statig huis, kan ze niet vermoeden dat de eigenaresse een bijzondere test voor haar in gedachten heeft.

Koper, zilver, goud
Na een wrede oorlog waarin ze alles verloor, probeert Katrin haar weg te vinden. En juist dan ontdekt ze een raadselachtige schat die haar nieuwe koers kan bepalen.

Moeder Doorn (en andere verhalen over moed en vriendelijkheid) bevat 4 korte sprookjesachtige verhalen geschreven door Juliet Marillier. Ze heeft zich daarbij laten inspireren door een aantal bekende en minder bekende sprookjes en volksvertellingen.

Door de fantasierijke vertelwijze waan je je even in een magische sprookjeswereld waar moed, vriendelijkheid, liefde en respect voor mens, dier en natuur een grote rol spelen. Dit maakt dat de verhalen warm en zacht overkomen.

In Moeder Doorn laat de auteur de lezer genieten van vier compleet verschillende heldinnen, die ieder hun eigen bepalende moment en hun eigen avontuur meemaken. Dankzij die verscheidenheid is een gevarieerde bundel ontstaan die, door de overkoepelende thema’s, een goede samenhang heeft.

De illustraties van de hand van Kathleen Jennings, laten je terugdenken aan oude sprookjesboeken en geven de bundel een mooie nostalgische uitstraling zonder dat het ouderwets oogt. De noot van Juliet Marillier aan het eind van ieder verhaal maakt de beleving compleet.

Als je van sprookjes en young adult boeken houdt, dan is Moeder Doorn een hele leuke aanvulling voor jouw boekenkast. Maar ik denk dat ook lezers die niet per se een binding hebben met deze genres, van de bundel kunnen genieten.

★★★★
Moeder DoornTitel: Moeder Doorn | Auteur: Juliet Marillier | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 140 pagina’s | ISBN13: 9789492585974 | Verkrijgbaar vanaf: 01-12-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 29-11-2021 | Prijs: €17,95 en e-book €4,99 | Bestellen

dvp logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.