Onderuniversum


Onderuniversum 3dRecensie Onderuniversum door Chantal Hutchison:
In Onderuniversum maak je kennis met Julian O’Mallaghan, een commandant van het Amsterdamse stadsleger. Samen met zijn vriendin Kim Katera gaat hij een avond op patrouille, wanneer het plots misgaat. Onverwachts vindt er een ondergrondse uitbarsting plaats, wat voor vreemde gebeurtenissen zorgt. Een nieuw netwerk van doorgangen binnen Nederland en Vlaanderen is op deze manier geopend, waarbij het epicentrum bij de oude kerncentrale van Doel ligt. Maar niets is vreemder dan de wezens die daaruit tevoorschijn komen. Ze lijken zich te dubbelen en worden al snel dubbelaars genoemd. Wanneer zijn vriendin door de wezens gepakt wordt zal hij een manier moeten vinden om haar terug te krijgen.

Samen met een paar anderen gaat Julian op missie naar het epicentrum om zijn vriendin te redden uit de handen van de dubbelaars. Hij weet echter niet dat er een hogere macht is die andere plannen met hem heeft. Het zal een gevaarlijke reis worden. Niet alleen hij, maar ook zijn reisgezelschap zal het moeilijk krijgen. Zal het Julian lukken om met gevaar voor eigen leven zijn vriendin te redden en de rare wezens te stoppen?

Met Onderuniversum kom je in een verre toekomst terecht, waar de wereld anders is dan wij die nu kennen. Vol met onder andere zweefscooters en AI dieren. Het verhaal speelt zich af in Nederland en Vlaanderen in 2665 na Christus, ruim 600 jaar nadat wij leven. Iets wat wij als lezer ons totaal niet voor kunnen stellen. Pen Stewart heeft deze toekomst zo realistisch mogelijk gemaakt, waardoor het echt lijkt alsof je je ook in die tijd waant. Ze heeft een andere wereld weten te creëren die nog wel eens waarheid zou kunnen worden. De ‘nieuwe’ dingen zijn zo goed beschreven dat je het als lezer gelijk begrijpt. Wat niet alle auteurs in dit genre lukt.

Ik heb zeker genoten van dit boek. Door de fijne en gedetailleerde schrijfstijl vloog ik als het ware door het boek heen. Het verhaal zit vol met actie. Er is altijd wel wat te beleven en het verhaal is geen moment saai te noemen. Onderuniversum is een verrassend en heerlijk verhaal, dat ingenieus in elkaar steekt. Zowel de omgeving als personages zijn goed doordacht. Tijdens het lezen kwamen er veel vragen in mij op waarvan er vele voor het sluiten van het boek beantwoord zijn. Maar het einde vraagt naar meer. Ik zou het zeker niet erg vinden als er hier een vervolg op komt.

Een aanrader voor de fantasieliefhebber, jong en oud. Een welverdiende vijf sterren!
Hamleybooks logo

★★★★★
onderuniversum nieuwTitel: Onderuniversum | Auteur: Pen Stewart | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 341 pagina’s | ISBN13: 9789463967945 | Verkrijgbaar sinds: 20-05-2021 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 05-06-2021 | Prijs: €18.99, e-book €10.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.