R-Evolutie 1 – IJzer in vuur


IJzer in vuurEen deal tussen rivalen.

Als leider van de Organisatie heeft Jude de lastige taak om de engelen terug te laten keren, zodat het ultieme paradijs kan worden gerealiseerd. Dat ze hem de Messias noemen, betekent echter niet dat Jude het alleen afkan. Hij heeft zelfs zijn grootste rivaal nodig.

Tyler is niet alleen Jude’s rivaal, hij is ook de leider van de haast onverslaanbare en meedogenloze organisatie WAR. En WAR heeft hele andere doelen dan de Organisatie. Maar Jude heeft iets waardoor Tyler bereid is om te onderhandelen.

“Tyler Iron liep voorop, op de voet gevolgd door zijn neefje. Hij gooide zijn leren jasje richting een van de stoelen en nam plaats tegenover Jude. Zijn onderarmen zaten onder de tatoeages. Jude kon het woord Irony onderscheiden…..” – H.M.C. Knight

Beide organisaties zijn tot alles in staat om te krijgen wat ze willen en de twee leiders vinden het geen enkel probleem als ze daarvoor moeten liegen en bedriegen. Maar waar ligt de grens? Of is die er niet?

R-Evolutie 1 – IJzer in vuur is het spannende eerste deel van de young adult fantasy serie R-Evolutie.

Het begin van IJzer in vuur was eigenlijk gelijk al verrassend en ik vroeg me zelfs even af, of ik wel in het goede boek zat. Vermoedelijk had dit vooral te maken met het beeld dat ik zelf aan de hand van de flaptekst had gevormd. Die eerste gedachte heb ik overigens absoluut niet als negatief ervaren, maar juist als heel intrigerend. De fijne onverwachte start zorgde er ook nog eens voor dat ik direct volledig gefocust was op wat er allemaal gebeurde in het verhaal.

IJzer in vuur verraste mij niet alleen met het voorgaande, maar ook met alle personages die je een deel van het verhaal laten ervaren. Vaak heb je, tijdens het lezen van een boek over twee, of meer, rivaliserende personages en/of groepen, wel een voorkeur voor een van deze partijen. Maar na het sluiten van dit eerste deel van de R-Evolutie serie ben ik daar eigenlijk nog steeds niet uit. Beide organisaties, en hun leiders, hebben zaken die voor en tegen hen spreken en alhoewel mij nog niet bij alle personages duidelijk is wat hen drijft, maakt dit de karakters en de ontwikkelingen wel zo interessant.

H.M.C. Knight schrijft met een prettige toon en in een al even prettig tempo. Je krijgt een goed beeld van de wereld waarbinnen alles zich afspeelt, waardoor je je er makkelijk een voorstelling van kunt maken. Met betrekking tot de personages zijn er nog wel wat onduidelijkheden en ik kijk er dan ook naar uit om hen in het volgende deel beter te leren kennen. Overall biedt het verhaal in ieder geval voldoende spanning, bijzondere krachten en verwikkelingen voor een zeer plezierige leeservaring en aan het einde van IJzer in vuur blijven er nog voldoende vragen openstaan voor het tweede deel. Dit eerste deel van de R-Evolutie serie krijgt vier sterren van mij.

Zilverbron

★★★★
IJzer in vuurTitel: IJzer in vuur | Serie: R-Evolutie – deel 1 | Auteur: H.M.C. Knight | Uitgeverij Zilverbron | Categorie: young adult fantasy | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 263 pagina’s | ISBN13: 9789463083096 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 01-07-2022 | Prijs: €19,95 en e-book €7,99 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.