Schijnsoldaat


SchijnsoldaatRecensie Schijnsoldaat door Sheila Vermeulen:
Kroongetuige tegen wil en dank.

Kayla doet alles voor haar broertje en daar wordt dankbaar gebruik en misbruik van gemaakt. Niet alleen door haar criminele baas maar helaas ook door de autoriteiten die iets van haar willen.

Nu haar baas is opgepakt en Kayla zelf ook vastzit, wordt haar broertje, die op een voor haar onbekende plek is ondergebracht, als pressiemiddel gebruikt om Kayla als kroongetuige te laten optreden.

“Het verachtelijke, zwevende gelaat van de sergeant torende boven haar uit. Ze moest iets doen om die vent zijn smoel te laten houden, voordat de andere stemmen gezichten kregen. Een bekende, strenge stem weerhield haar er echter van die vuile rotzak op zijn bek te timmeren.” -Marleen Dolman

Om hun kroongetuige te beschermen stationeren de autoriteiten haar op een militair ruimteschip. Kayla probeert uit de problemen te blijven. Maar als ze te veel wordt uitgedaagd, is ze genoodzaakt zichzelf te verdedigen.

Schijnsoldaat van Marleen Dolman is een pakkende sci-fi thriller die zich afspeelt rondom de kroongetuige Kayla.

Dit spannende boek van Marleen Dolman zal mijns inziens ook thrillerlezers kunnen bekoren die niet per se van science fiction houden. Het verhaal haalt zijn spanning namelijk niet uit allerlei ruimtegevechten, maar juist uit het leven, en de bescherming, van de kroongetuige en alles wat daarbij komt kijken.

Marleen Dolman heeft met Kayla een sterk en gesloten personage neergezet, dat duidelijk verkeerde dingen heeft gedaan, maar waarnaar je toch geen antipathie voelt. De auteur laat zien waarom de hoofdpersoon zich in de criminele wereld van haar baas heeft moeten redden en in welke situatie ze zich nu bevindt. Dit creëert weliswaar geen goedkeuring of acceptatie, maar het zorgt wel voor het soort begrip dat past bij het verhaal.

Schijnsoldaat zet de situatie van Kayla in de schijnwerpers, maar wordt wel vanuit meerdere personages verteld. Dit biedt je een stukje inzicht in de karakters rondom Kayla, welke rol ze in het spel hebben en welke belangen er spelen. Hierin geeft de auteur genoeg prijs om het verhaal te kunnen volgen zonder dat dat ten koste gaat van de verrassing en de spanning.

Dat alles bij elkaar maakt van Schijnsoldaat een boeiende en goed opgezette thriller in een sci-fi setting. Dit prettig geschreven boek van Marleen Dolman krijgt 4 sterren van mij.

celtica

★★★★
Schijnsoldaat bolTitel: Schijnsoldaat | Auteur: Marleen Dolman | Uitgeverij: Celtica Publishing | Categorie: sciencefiction | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 264 pagina’s | ISBN13: 9789493158375 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 13-02-2022 | Prijs: €7,95 en e-book €17,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.