Schimmenlied


Recensie Schimmenlied door Fany van Hemelen:
SchimmenLied is de mooie start van een donkere YA Fantasy reeks.
Lily gaat naar een duistere wereld, waar schimmen, engelen en demonen verblijven, om haar grote liefde te redden, maar niets is wat het lijkt!

Wat was ik nieuwsgierig nadat ik de korte samenvatting van Schimmenlied las. Lily die terecht komt in de donkere tussenstop tussen leven en dood en probeert om haar vriendje terug te halen uit het Schimmenrijk. Ja, dit leek me nu echt zo’n heerlijke Young Adult Fantasy en daar hou ik enorm van.

Lily is ontzettend eenzaam en verdrietig. Er was slechts één speciaal iemand die haar echt begreep en waarbij ze volledig zichzelf kon zijn. Muziek was hun gezamenlijke passie en zonder hem kan ze geen noot meer spelen. Het is al een half jaar geleden dat deze jongen met zijn prachtige ogen en nonchalante rockers look ineens werd weggerukt uit haar leven. Lily, een 17-jarig gothic meisje en een raadsel voor anderen, was de perfecte match voor Mason. Toen gebeurde er een vreselijk ongeval en was Lily weer alleen.

Ten einde raad besluit ze om via een ouijabord contact te zoeken met haar soulmate. Wanneer ze hierdoor de poort naar de Schimmenwereld opent, ontmoet ze Dinah. Deze engel heeft een plan om Mason terug te halen en alleen Lily kan deze proef doorstaan. Als Lily besluit om mee te gaan naar de Schimmenwereld komt ze terecht in een ijzingwekkende wereld waar iedereen iets van haar wil.

Ze maakt kennis met knokige geraamtes, een demon die haar vanaf het begin wil tegenhouden en ze ontdekt dat alles anders is dan ze eerst dacht.

Om haar vriend weer levend te maken moet ze blijkbaar zijn belangrijkste herinneringen herbeleven. De opdracht is gruwelijk en gevaarlijk, maar de ervaringen zijn ook ontroerend en de liefde voor Mason wordt opnieuw tastbaar voor Lily. Plots wordt Lily geconfronteerd met geheimen waarvan ze niets wist. De Schimmenwereld is een doodse plek zonder kleur of gevoel. Op deze lugubere plaats is het leven troosteloos en iedereen heeft hier een bepaald doel voor ogen. De grote vraag is natuurlijk of Lily en Mason uit deze sombere wereld kunnen ontsnappen en terug naar de Aarde kunnen gaan.

Schimmenlied is een mooie start van een nieuwe serie, die in het begin vrij voorspelbaar leek. Toch werd ik door de gedetailleerde, beeldende en angstaanjagende beschrijvingen nieuwsgierig naar deze wereld. Het boek is opgedeeld in korte hoofdstukken en het boek heeft meerdere plot twists. Ondanks dat ze niet allemaal even verrassend waren, bleef ik gefascineerd verder lezen in dit creepy avontuur. Toch had ik graag gezien dat de personages meer uitgewerkt waren. Nu komen er weinig personages aan bod en blijven hun karakters vrij oppervlakkig. Gelukkig is dit boek slechts het begin van een reeks en werd ik op het einde van dit boek nog getrakteerd op 2 aparte verhalen. Hopelijk ontwikkelen de karakters zich nog verder in de volgende delen en leer ik nog meer boeiende figuren uit deze wereld kennen. Schimmenlied is een interessante en duistere kennismaking met een eng universum waar ik graag meer wil van lezen!

★★★
Titel: Schimmenwereld-Serie 1 – Schimmenlied | Auteur: Lynn Robin | Uitgeverij: The Black Sheep Indie | Categorie: Young Adult| Uitvoering: e-book | Pagina’s: | ISBN13: 9781370174959
| Verkrijgbaar sinds: november 2017 |Recensent: Fany van Hemelen | Datum recensie: 29-9-2018 | Prijs: €1,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.