Supernerd 2- Forever Nerd


SupernerdHet leven van een superheld is lang niet zo leuk als gedacht.

Niet zo lang geleden was een spelletje Dungeons & Dragons het spannendste wat ze meemaakte en droomde ze van een leven als superheld. Nu wil Steph niets liever dan dat ze haar superheldenpak nooit meer hoeft aan te trekken.

Maar ze heeft geen keus. Als ze ooit nog een normaal leven wil leiden, moeten de demonen van Het Legioen en hun leider worden gestopt. En niet alleen dat, ze wil ook Rosie redden van de demon die het lichaam van haar vriendin heeft overgenomen.

“Het is alsof mijn bewustzijn constant aan de oppervlakte schemert, maar geen mogelijkheid ziet om door te breken. Ik zie alles en met walging moet ik toekijken hoe mijn lichaam keuzes maakt die ik absoluut niet zou nemen.”-Emmy van Ruijven

Samen met haar beste vriend Henry en de rest van de groep gaat Steph opnieuw de strijd aan met Het Legioen. Kunnen ze deze keer de wereld redden en de demonen verslaan?

Forever Nerd van Emmy van Ruijven is het spannende en met actie gevulde vervolg op het eerder verschenen Supernerd.

Het was al even geleden dat ik het eerste Supernerd boek heb gelezen, maar ik ontdekte al snel weer hoe leuk deze serie is. Emmy van Ruijven helpt je in het begin op weg met een korte samenvatting van wat er tot nog toe allemaal is gebeurd en sleept je vervolgens onmiddellijk het nieuwe avontuur in.

Het verhaal en de personages hebben zich gaandeweg de gebeurtenissen ontwikkeld en maken in dit tweede deel een nog betere indruk dan in het eerste deel. Forever Nerd is echt goed spannend en heeft een prettige balans tussen de actievolle momenten en de momenten dat de vrienden zich even terugtrekken om plannen te maken. Hierdoor houdt het boek de aandacht vast en zet het je aan tot doorlezen.

De personages van Emmy van Ruijven zijn leuk en divers. De groep bestaat grotendeels uit de vrienden die je misschien al kent van het eerste boek, maar krijgt wel een aantal wijzigingen en aanvullingen. De personages zijn niet allemaal alleskunners, ze zijn soms ontwapenend en hebben karaktertrekjes waarvan iedere lezer wel iets zal herkennen. Dit maakt dat je je makkelijk betrokken voelt bij een of meer van de vrienden.

Forever Nerd van Emmy van Ruijven is het bijzonder fijne vervolg op Supernerd en is door alle ontwikkelingen wat mij betreft nog een stapje boeiender dan het eerste boek. Daarom krijgt Supernerd 2 – Forever Nerd, met leuke illustraties van de auteur, 4.5 sterren van mij.

dvp logo

★★★★
SupernerdTitel: Forever Nerd | Serie: Supernerd – deel 2 | Auteur: Emmy van Ruijven | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789493265059 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 17-03-2022 | Prijs: €18,50 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.