Terras Altas 2 – Inktzwart


InktzwartElke missie heeft haar eigen gevaar. 

Lily is terug bij haar verloofde Espen. Maar na haar onbedoelde verblijf in het Laagland voelt haar leven in het Hoogland niet meer hetzelfde. Ze zal echter moeten volhouden als ze haar belofte om voor de Laaglanders te spioneren wil nakomen.

“Kokhalzend probeer ik de beelden weg te duwen, de angst onder controle te krijgen, maar mijn gezonde verstand glipt door mijn vingers en belandt als een zielig hoopje op de vloer naast mijn voeten.” – Patty van Delft

Lily’s taak wordt er niet eenvoudiger op als een groep die zich De Vrijheidsstrijders noemt, gewelddadig in opstand komt en het Regime daardoor de beveiliging opvoert. Terwijl Lily probeert te doen wat ze heeft beloofd, doet River een poging om het Laagland te verenigen.

Alleen als River en Lily beiden slagen in hun missie, maken ze een kans om het Regime omver te werpen.

Inktzwart van Patty van Delft is het tweede deel van de met steampunk doorvlochten fantasy serie Terras Altas en het vervolg op Puur Wit.

Patty van Delft heeft met Terras Altas op knappe wijze een nieuwe fantasy wereld gecreëerd die compleet anders, maar minstens zo boeiend is als die uit haar eerdere fantasy reeks Drägan Duma. In Inktzwart wordt de wereld die in Puur Wit is ontstaan, verder uitgebouwd en krijg je als lezer de kans om meer te ontdekken over zowel het Hoogland als het Laagland.

In tegenstelling tot het eerste boek uit deze serie wordt het verhaal deze keer niet alleen verteld door Lily, maar krijgt ook River het woord. Hierdoor krijg je de kans om Terras Altas en diens bewoners vanuit een breder perspectief en door verschillende ogen te bekijken. Je krijgt de gelegenheid om met beide personages mee te gaan naar plekken waar het andere karakter niet, of minder gemakkelijk, kan komen.

Patty van Delft neemt je vanaf de eerste bladzijde mee in een fantastisch avontuur dat verrassend en overtuigend is. Ze laat haar personages een duidelijke ontwikkeling doormaken en omdat dat niet altijd de vooraf verwachte kant op gaat, blijven ze je aandacht vasthouden. Patty van Delft heeft de moed om soms ook iets te laten gebeuren waar je als lezer juist niet op hoopt.

Het spannende en boeiende Inktzwart heeft mij bij wijze van spreken urenlang op het puntje van mijn stoel gehouden, terwijl het denderende avontuur aan mij voorbij kwam. Dit tweede deel van de Terras Altas serie krijgt 5 sterren van mij.


celtica

★★★★★
InktzwartTitel: Inktzwart | Serie: Terras Altas – deel 2 | Auteur: Patty van Delft | Uitgeverij: Celtica Publishing | Categorie: young adult/fantasy | Verkrijgbaar als hardcover en e-book | 409 pagina’s | ISBN13: 9789493158429 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 29-03-2022 | Prijs: €20,95 en e-book €8,95 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.