The Bastard Son & The Devil Himself


The Bastard SonDe cover van het boek, The Bastard Son en The Devil himself, maakte me eerst een beetje sceptisch, omdat het verwijst naar de Netflix-serie die op het boek gebaseerd is. Ik was bang dat het misschien wat te populaire lectuur zou zijn, maar niets is minder waar! Wat een geweldig boek! En na het lezen ervan ben ik zelfs heel benieuwd geworden naar de Netflix-serie en ga ik die zeker bekijken.

Dit boek van Sally Green verscheen eerder al onder de titel Half Zwart, maar omdat de Netflix-serie die erop gebaseerd is, The Bastard Son en The Devil himself heette, werd het boek onder deze titel heruitgebracht om het verschijnen van de serie te vieren.

De vijftienjarige Nathan groeit op in het moderne Engeland waar heksen onder de gewone mensen leven. Nathan is echter een bastaard, zijn moeder behoort tot de Fairbornheksen, dit zijn de “goede” heksen, en zijn vader is een Bloedheks en die hebben de naam heel slecht te zijn. Bovendien is zijn vader dan nog eens de meest gevreesde Bloedheks die gezocht wordt omwille van zijn duistere magie. De moeder van Nathan is overleden en Nathan wordt samen met zijn halfbroer en halfzussen opgevoed door zijn Fairborn-grootmoeder.

De Fairbornheksen zijn bang voor Nathan en sluiten hem op. Maar als Nathan op zijn zeventiende verjaardag geen drie inwijdingsgeschenken krijgt van een bloedverwant, zal hij sterven. Nathan moet dus op zoek naar zijn vader. Maar hoe kan hij dat doen als iedereen hem in de gaten houdt en hij niemand kan vertrouwen?

En om alles nog wat ingewikkelder te maken, wordt Nathan ook nog verliefd op Annalise, de dochter van een heel machtige en gerespecteerde familie van Fairbornheksen. Zal de liefde sterker zijn dan de bloedband?

Het boek gaat niet alleen over de zoektocht naar zijn vader, maar ook over de zoektocht van Nathan naar zichzelf. Hij vraagt zich immers meer en meer af welk bloed in hem zal overheersen: het bloed van zijn Fairborn-moeder of het bloed van een Bloedheks. Nathan vreest dat hij ook veel trekken van zijn vader erfde, maar hij acht zichzelf niet in staat om mensen te vermoorden zoals zijn vader doet.

De tweestrijd tussen de twee heksenclans laat ook heel goed zien dat de grens tussen goed en kwaad niet zo eenvoudig te trekken is, de Fairbornheksen worden geacht de goede heksen te zijn, maar zijn zelf ook heel gruwelijk en “slecht” in hun folteringen en vergeldingen. En er zijn ook goede Bloedheksen van wie Nathan veel steun van krijgt.

Sally Green is een Britse fantasyauteur. Half Zwart was in 2014 haar debuut. De twee volgende delen, Half wild en Half licht verschenen ook bij Moon Young Adult en ik ben heel benieuwd om die ook te gaan lezen!

The Bastard Son en The Devil himself van Sally Green is een heel spannende fantasyroman over de strijd tussen witte en zwarte magie en de zoektocht van een jongere naar zijn plaats in de wereld.

★★★★★
The Bastard SonTitel: The Bastard Son & The Devil himself (Half zwart)  | Leesfragment | Auteur: Sally Green | Uitgeverij: Moon  | Categorie: Young Adult, fantasy  | Verkrijgbaar als: paperback en e-book  | 336 pagina’s | ISBN13: 9789048867189 | Verkrijgbaar sinds: 10-11-2022| Recensent: Els Van Daele | Datum recensie: 19-02-2023 | Prijs: €12,50 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.Moon

mooie selectie tweedehands young adult boeken vind je bij Boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.