The Brightest Night


Recensie The Brightest Night door Devika van Steeg:
The Brightest Night is het derde en laatste deel in de Origin-trilogie van Jennifer L. Armentrout. Het verhaal sluit direct aan op The Burning Shadow.

Een jaar geleden voelde Evies leven nog zo normaal mogelijk aan, maar daarna is haar leventje op zijn kop komen te staan. Zo blijkt haar hele leven een leugen te zijn geweest, haar verzorgster was bijvoorbeeld een Luxen en geen mens. Haar echte naam is geen Evie maar Nadia. Elk van deze dingen heeft Evie doen beseffen wie ze echt is. 

Nu zit ze samen met Luc en haar vrienden ondergedoken voor Deadalus in Zone 3. Een van de weinige plekken waar het nog veilig is voor Luxen, Origins en Trojanen om te leven en die niet bekend is bij Deadalus. Evie moet hier leren wat haar krachten precies zijn, en nog belangrijker, hoe ze haar krachten onder controle kan houden. Samen met haar vrienden begint ze te trainen, maar wat als haar wereld weer op zijn kop komt te staan?

The Brightest Night  is een heerlijke afsluiter van de The Origin trilogie. Ik moest echter wel weer eventjes helemaal in het verhaal komen. Ik zou aan andere lezers dus willen aanraden de delen kort achter elkaar te lezen.

In het verhaal worden veel gebeurtenissen, zoals Evies achtergrond en haar krachten, nog verder uitgewerkt. Daarnaast worden een paar nieuwe personages, zoals Nate, geïntroduceerd en worden sommige personages nog weer verder uitgewerkt.

De schrijfstijl is net als in de eerste delen lekker vlot en ik vloog door het verhaal heen. In de vorige delen werd de aandacht van het verhaal grotendeels gericht op de relatie van Evie en Luc, terwijl in dit laatste deel veel meer aandacht gaat naar de ontwikkeling van Evie. Het is erg leuk om nu als lezer ook haar ontwikkeling mee te krijgen, aangezien je dan echt met haar het gebeuren lijkt te ervaren. Ik heb me gedurende het verhaal goed in Evie kunnen verplaatsen, hoewel Evie en ik best verschillend zijn. Dit vond ik erg leuk, omdat ik dit bij maar weinig boeken zo sterk ervaar. 

Ondanks dat The Brightest Night het laatste deel in deze trilogie is, hoop ik stiekem dat er nog een deel of misschien zelfs een spin-off-serie gaat komen. Ik wil namelijk graag nog meer lezen over Evie en haar vrienden.
★★★★
Titel: The Origin trilogie 3 – The Brightest Night | Leesfragment | Auteur: Jennifer L. Armentrout | Uitgeverij Zomer en Keuning | Categorie: YA, fantasy | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 592 pagina’s | ISBN13: 9789401915892 | Verkrijgbaar sinds: 03-11-2020 | Recensent: Devika van Steeg Datum recensie: 22-12-2020 | Prijs: €22,50, e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.