Toxine


Recensie Toxine door Sandra Hutchison:
Toxine is het spraakmakende debuut van de gepassioneerde schrijfster Rani de Vadder. Direct vanaf de eerste pagina weet zij de lezer in het verhaal te trekken. Voor een jonge studente schrijft ze jaloersmakend goed. Dat belooft nog veel voor de toekomst.

Het verhaal gaat voornamelijk over Khala. Als jong meisje wordt ze gebrandmerkt en haar ouders worden voor haar ogen gedood. Daarna wordt Khala opgesloten in een weeshuis. Ze weet dat de machthebber (Opperheer) van het land haar op haar achttiende verjaardag zal komen halen. Als de datum nadert, is ze opgegroeid tot een dappere jonge vrouw met een wel heel bijzonder gave, ze kan mensen met een eenvoudige handoplegging doden. De Opperheer is een kwaadaardige man met magische krachten, altijd op zoek naar Offers (jongeren met een bijzondere gave). Hij wil alle Offers op hun achttiende jaar doden, zodat hij hun krachten over kan nemen. Vooral Khala’s bijzondere, dodelijke talent vindt hij maar wat interessant. Khala is echter niet van plan om hem te geven wat hij wil en vlucht weg van het weeshuis, met alle gevolgen van dien.

Nu wil ze nog maar één ding: wraak nemen op de Opperheer. Ze blijkt hierin niet alleen te staan. Wat volgt, is een nagelbijtend spannend avontuur vol magische wezens.

In eerste instantie had ik heel even het idee met een fantasierijk jeugdboek te maken te hebben, maar na een aantal hoofdstukken werd het overduidelijk dat het hier toch echt om een (naar volwassen neigend) Young Adult boek gaat. Er komen diverse bloederige taferelen in het verhaal aan bod en daar zitten heel jonge lezers vermoedelijk niet op te wachten.

Het boek Toxine laat zich, als je eenmaal begonnen bent met lezen, niet meer wegleggen totdat het uit is. De hoofdpersonages zijn goed uitgediept, waardoor je al snel compassie voor ze op kunt brengen. Rani de Vadder bewijst met dit debuut over een fraaie beeldende schrijfstijl te beschikken. Het verhaal leest gemakkelijk, de woordkeuze is eenvoudig. Het pakkende vlotte verloop van het avontuur maakt dit een boek dat bij een groot publiek in de smaak zal vallen.

★★★★
Titel: Toxine | Auteur: Rani De Vadder | Uitgeverij Hamley Books | Categorie: Young Adult, Fantasy | Verkrijgbaar als: hardcover | 300 pagina’s | ISBN13: 9789463967075 | Verkrijgbaar sinds: 13-02-2020 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 19-03-2020 | Prijs: €18,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.