Tussen de beesten en wilde rozen


Recensie Tussen de beesten en wilde rozen door Devika van Steeg:
Een betoverende fantasy om jezelf keer op keer opnieuw in te verliezen.

Tussen de beesten en wilde rozen is het nieuwste boek van Ashley Poston en haar eerste boek dat in het Nederlands is verschenen. Net als met haar andere boeken geeft ook dit verhaal de lezer weer een sprookjesachtig gevoel. 

Cerys is de hoveniersdochter van de koninklijke hovenier van Aloriya, een koninkrijk omringd door een maar al te gevaarlijke bos. In Aloriya bestaat geen honger en geen ziekte en het is er altijd erg vredig. Al van jongs af aan is Cerys vrienden met de prins en prinses van Aloriya, maar als ze op een dag aan het spelen zijn, komen ze per ongeluk in het bos terecht. Cerys’ moeder schiet te hulp als de drie kinderen worden aangevallen door een oud monster uit het bos. Zowel Cerys’ moeder als de prins raken verdwaald in het bos bij deze aanval.

Intussen zijn Cerys en de prinses volwassen en na het plots overlijden van de koning moet de prinses zo snel mogelijk gekroond worden om de vloek van het bos uit Aloriya te houden. Bij de kroning gebeurt er echter iets wat niemand had zien aankomen, de vloek neemt controle over alle aanwezigen. Samen met Vos vlucht Cerys het bos is. Zullen ze levend uit het bos komen? Wat veroorzaakte de plotselinge uitbraak van de vloek?

Tussen de beesten en de wilde rozen is een boek vol avontuur en met verschillende magische en vervloekte wezens.

Poston heeft een fijne schrijfstijl waardoor je als lezer erg vlot door het verhaal heen leest. Dit heeft er dan ook voor gezorgd dat ik het boek binnen een dag uit heb kunnen lezen.

Tussen de beesten en wilde rozen wordt verteld vanuit Cerys en Vos, waardoor je het verhaal van twee kanten meekrijgt. Een ding dat mij eventjes verwarde, was de naam Madelief. Dit is de naam die Vos aan Cerys heeft gegeven. Doordat deze naam veel terugkwam in de hoofdstukken die geschreven zijn vanuit Vos, was dit soms eventjes schakelen, maar het was voor mij geen reden om niet te genieten van dit verhaal. Ik vond het namelijk erg leuk om te lezen dat zowel Cerys als Vos de namen voor elkaar hebben gebaseerd op een van hun zintuigen.

De namen in Tussen de beesten en wilde rozen zijn net als de verhaallijn erg uniek. Ik vind het altijd erg leuk als auteurs toch weer met een origineel verhaal weten te komen en dit is Poston zeker gelukt. Ik vind het een pluspunt dat er gedurende het boek meerdere werelden aan bod komen en daarbij ook constant een ontwikkeling in de personages plaatsvindt.
★★★★
Titel: Tussen de beesten en wilde rozen | Originele titel: Among the Beasts and Briars | Auteur: Ashley Poston | Uitgeverij Van Goor | Categorie: Young adult, fantasy | Verkrijgbaar als hardcover & e-book | 304 pagina’s | ISBN13: 9789000375271 | Verkrijgbaar sinds: 20-10-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 23-12-2020 | Prijs: €20,99 en e-book €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.