Helderwitte macht (2)


Helderwitte machtRecensie Vloeken uit het verleden 2 – Helderwitte macht door Sheila Vermeulen:
Vriend, dienaar, vijand?

Het leven van Magnus, Alec en hun kleine heksenmeestertje Max is nooit saai. Maar als er twee oude bekenden in hun appartement staan om een machtig boek te stelen, weten ze direct dat het nog een tandje spannender en gevaarlijker gaat worden.

“De punt zonk naar binnen zonder enige weerstand van botten of spieren. Magnus voelde helemaal geen pijn en geen enkel verlangen om zich te bewegen, zelfs niet terwijl de doorn in zijn hart zonk. Er was alleen een verschrikkelijk soort loomheid.” – Cassandra Clare en Wesley Chu

Als Magnus dan ook nog gestoken wordt met een oud en magisch wapen, zit er niets anders op dan de daders op te sporen. Samen met Clary, Jace, Isabelle en Simon volgen Alec en Magnus de dieven helemaal tot in Shanghai, waar pas echt blijkt welk duister gevaar er boven hun hoofd hangt.

Kunnen ze, met weinig wapens en ontspoorde magie, Magnus redden en het naderende onheil stoppen? Zullen ze het demonische rijk overleven?

Helderwitte macht is, na Scharlakenrode magie, het tweede deel van de Vloeken uit het verleden serie en daarmee ook het tweede boek met Alec en Magnus in de hoofdrol.

Voor veel lezers van de boeken van Cassandra Clare zullen Magnus en Alec hoog in hun lijstje van favoriete personages staan en voor mij is dat niet anders. Ze zijn daar bovenop ook echt mijn favoriete koppel uit de serie. Net zoals dat het geval is bij veel andere relaties in de schaduwjager boeken, vullen ze elkaar aan.

Maar bij Alec en Magnus is er meer. De auteurs laten ze haast samenvloeien tot één geheel. Zonder elkaar zijn ze goed, maar samen worden ze naar een hoger niveau getild. En dit is gedaan op een manier die mij als lezer inspireert en raakt. Het feit dat ze nu ook een kleine heksenmeester opvoeden, versterkt het speciale, dat deze twee personages van de bladzijden af laten stralen, meer dan ooit.

Ondanks dat er al behoorlijk wat schaduwjager boeken zijn verschenen, blijven de verhalen boeien. Misschien omdat de verschillende series chronologisch soms een beetje door elkaar lopen, waardoor je in elk boek alert moet blijven. Of omdat de verhalen altijd nieuwe avonturen bevatten, die nooit helemaal onbekend aanvoelen en daardoor altijd iets vertrouwds hebben.

Helderwitte macht is wederom een heel fijn schaduwjagers avontuur vol magische wezens, demonen, gevaarlijke ontmoetingen en spannende gevechten. Maar ook nu zijn het vooral de vriendschappen en de liefde die zorgen voor verbinding en kracht. Dit tweede deel uit de Vloeken uit het verleden serie krijgt 4 sterren van mij.
Moon

★★★★
Helderwitte machtTitel: Helderwitte macht | Serie: Vloeken uit het verleden – deel 2 | Auteur: Cassandra Clare en Wesley Chu | Uitgeverij Moon | Categorie: young adult, fantasy | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 384 pagina’s | ISBN13: 9789048851096 | Verkrijgbaar sinds: februari 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie:  03-08-2021 | Prijs: €23,99, luisterboek €12,99 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.