Wereld zonder water


Wereld zonder waterWater, het nieuwe goud

In het young adult boek Wereld zonder water maak je als lezer kennis met Nimue. Ze woont met haar ouders in een wereld waar water een schaars goed is. Ze heeft het geluk om op te groeien in Atlantis waar nog drinkwater verkrijgbaar is. Maar hier moet wel zuinig mee om gesprongen worden. Daarom houdt de leiding van de stad er strenge regels op na. Zo moet ieder meisje dat 18 jaar wordt, een intelligentietest doorstaan. Haal je de minimaal vereiste score niet, dan is je toekomst behoorlijk onzeker. Nimue faalt, maar heeft het geluk dat ze in elk geval wel in de stad mag blijven. Toch ziet haar toekomst er allesbehalve rooskleurig uit…

Inge Sleegers debuteerde met het young adult boek De kilte van een zomernacht. Nu komt ze met Wereld zonder water, haar eerste boek bij uitgeverij Hamley Books. Dat Inge kan schrijven wordt je direct bij de eerste pagina al duidelijk, ze weet je al snel in het verhaal te trekken. Een verhaal met diepgang en één dat zeker intrigeert.

Hoewel de titel Wereld zonder water mij direct fascineerde, komt dit gegeven niet zo sterk terug in het verhaal naar voren als verwacht. Er is een watertekort, dat is duidelijk, maar er blijkt in deze fictieve wereld wel degelijk nog water te zijn. Er wordt volop gedronken, er worden planten gekweekt en er kan nog altijd gedoucht worden. In het verhaal speelt de auteur weliswaar voorzichtig met de in werkelijkheid heersende droogteproblematiek, maar het verhaal gaat vooral over machtsmisbruik en overlevingsdrang, waarbij het watertekort alleen ingezet wordt als acceptabele reden voor de ontwikkelingen in het verhaal.

Wat overblijft, is een geslaagd en spannend young adult verhaal. Een veelomvattend verhaal vol actie, vriendschap, liefde en familieproblemen. Wereld zonder water heeft een open eind, pas in 2023 zullen we weten hoe het Nimue verder zal vergaan. We moeten dus nog even geduld hebben, maar na dit eerste deel gelezen te hebben weet ik…het is het wachten waard.

Hamleybooks logo

★★★★
Wereld zonder waterTitel: Wereld zonder water | Auteur: Inge Sleegers | Uitgeverij: Hamley Books | Categorie: Young Adult | Verkrijgbaar als: hardcover en e-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789464510287 | Verkrijgbaar sinds: Mei 2022 |Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 23-05-2022 | Prijs: €20,99 en e-book €9,99 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.