Wicked


WickedEen geheime organisatie, fae en een verrader! 

Om haar ongewone leven zo gewoon mogelijk te houden studeert Ivy aan de universiteit, maar eigenlijk is dat helemaal niet nodig. Ivy werkt namelijk al voor de Orde, een geheime organisatie die de wereld beschermt tegen fae.

Als ze samen moet werken met de onmogelijk knappe en verleidelijke Ren, ontdekt ze dat er binnen de Orde nog een geheime groep bestaat. Deze groep, genaamd de Elite, jaagt op de gevaarlijke eeuwenouden.

“Ik deed mijn mond open, maar twee dingen zorgden dat ik verstomde. Ten eerste had hij me een pakketje van sexy stoerheid genoemd, en dat klonk echt als een cool compliment.” Jennifer L. Armentrout

Als ze vermoeden dat er een verrader bij de Orde werkt, kunnen Ivy en Ren alleen elkaar nog vertrouwen en komt Ren dichterbij dan Ivy zou willen.

Wicked van Jennifer L. Armentrout is het eerste deel van de enorm spannende en sexy Wicked fantasy trilogie

Bij Jennifer L. Armentrout krijg ik vaak de indruk dat ze graag buiten de hokjes van één enkel genre opereert en dat is ook bij dit boek het geval. Wicked heeft het fantasierijke van een fantasyboek, de stomende scènes van een new adult verhaal en de spanning van een thriller. Voor mij werkt de stijl van deze auteur elke keer weer, want ik heb tot nu toe nog geen slecht boek van haar gelezen.

Jennifer L. Armentrout brengt haar verhaal tot leven met personages die je wilt leren kennen, met fae die je zou willen bestrijden en met een verhaallijn die je naar binnen zuigt. Misschien is het verhaal niet overal even verrassend, maar eerlijk gezegd maakte mij dat hier helemaal niet uit. De hele sfeer van het verhaal zorgde dat ik moest lachen, een traantje liet, verliefd werd, mee wilde vechten en het boek haast niet kon wegleggen.

De chemie tussen Ivy en Ren zindert overduidelijk en ik vond de directheid en openheid, waarmee Ren laat weten wat hij wil en voelt, verfrissend, en zijn begrip voor Ivy vertederend. Terwijl Ivy en Ren op alle vlakken voor spanning zorgen, brengt de bijzondere huisgenoot van Ivy de lach in het boek, zijn de fae de grootste bron van dreiging en gevaar en is niet alles wat het lijkt.

Wicked van Jennifer L. Armentrout is het soort verhaal dat je alles om je heen laat vergeten tot het uit is. Gezien al het bovenstaande zal het geen verrassing zijn dat ik dit eerste deel van de Wicked trilogie 5 sterren geef.

★★★★★
WickedTitel: Wicked | Serie: Wicked – deel 1 | Auteur: Jennifer L. Armentrout | Uitgeverij: Zomer & Keuning  | Categorie: fantasy | Verkrijgbaar als luisterboek en e-book  | 304 pagina’s | ISBN13: 9789020541168 | Verkrijgbaar sinds: juli 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 03-11-2021 | Prijs: e-book €9,99, luisterboek € 14,99 | Bestellen

Zomer en Keuning logo

mooie selectie tweedehands young adult boeken vind je bij Boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.