Wings (1)


WingsEen nieuwe stad, een oud landgoed en vreemde vleugels

Laurel heeft altijd thuisonderwijs gehad, maar haar ouders vinden het nu tijd dat ze naar een middelbare school gaat. Ze verhuizen zelfs van een klein dorpje naar een grotere stad om dit mogelijk te maken.

Laurel kan maar moeilijk wennen. Ze krijgt het benauwd van het alsmaar binnenzitten met al die mensen en ze kan haar oude huis moeilijk loslaten. Gelukkig raakt ze al snel bevriend met de knappe David, die alles wat draaglijker maakt.

“Ze hoefde zich niet eens om te draaien om de nieuwe ontwikkeling te zien. Lange, blauwachtige witte vormen kwamen boven beide schouders uit. Even was Laurel gebiologeerd ….”– Aprilynne Pike

En net nu ze een beetje begon te wennen, groeien er ineens een paar vleugels uit haar rug. Ze zijn prachtig, maar Laurel schaamt zich kapot. Toch neemt ze David in vertrouwen en samen gaan ze op zoek naar de oorsprong van zowel Laurel als haar vleugels.

Wings van Aprilynne Pike is het eerste boek van de vijfdelige young adult fantasy serie Wings.

Liefhebbers van dit genre zullen de titel van de serie en het boek wellicht herkennen, want de serie is al een keer eerder uitgegeven. Althans een deel daarvan. Het laatste deel is namelijk nog niet eerder in het Nederlands verschenen. Dutch Venture Publishing heeft het, tot grote blijdschap van de liefhebbers van de reeks, op zich genomen om de serie opnieuw uit te geven en doet dat inclusief het laatste deel. Voor het eerst wordt het mogelijk om de complete Nederlandstalige serie op jouw boekenplank te zetten.

De warme en aansprekende nieuwe cover van Wings lonkte naar de lezer in mij en nodigde mij uit om het mee te nemen naar een fijne leesplek, alwaar ik mij vervolgens kon onderdompelen in het verhaal. De herfstachtige uitstraling past uitstekend bij de inhoud van het boek. Het liet mij eigenlijk een beetje verlangen naar de geur van een vroege ochtend in het bos. Die sfeer en dat gevoel werden alsmaar sterker naarmate ik verder in dit mooie en spannende avontuur werd getrokken.

Voor mij was dit de eerste kennismaking met de Wings serie en Aprilynne Pike, en ik heb oprecht genoten van het verhaal en de wijze waarop de auteur het vertelt. Ze heeft haar hoofdpersoon een bijzondere achtergrond meegegeven en werkt deze verder uit op een manier die je het gevoel geeft dat de inhoud van dit boek toch net even anders is. Natuurlijk ontbreken de, voor dit genre, bekende elementen niet, maar de auteur heeft er op bepaalde punten wel een originele draai aan weten te geven. En dat vind ik toch altijd wel een pluspunt.

Alles wat je graag tegenkomt in een fijn young adult fantasy verhaal, is in Wings terug te vinden. De personages zijn absoluut interessant genoeg om ze beter te willen leren kennen, er zijn mysterieuze, magische en spannende verwikkelingen en er hangt liefde in de lucht. Dit alles tezamen maakt Wings wat mij betreft een geslaagd verhaal dat meer dan voldoende aanspreekt om uit te kijken naar het tweede deel van deze reeks. Dit eerste boek van de Wings serie van Aprilynne Pike krijgt 4 sterren van mij.

dvp logo
★★★★
WingsTitel: Wings | Serie: Wings – deel 1 | Auteur: Aprilynne Pike | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 260 pagina’s | ISBN13: 9789493265202 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 05-07-2022 | Prijs: €18,50 en e-book €5,99 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.