Wintervlam


Recensie Wintervlam door Sheila Vermeulen:
Een winters avontuur! 

De tweelingzussen Eilis en Sibeal verschillen als dag en nacht. Sibeal is uitbundig en open, terwijl Eilis juist stil en op zichzelf is. Eilis kijkt dan ook met verbazing naar hoezeer haar zus zich verheugt op het bezoek van haar huwelijkskandidaat, heer Berach. Zelf zit Eilis, in ieder geval voorlopig, niet te wachten op al die drukte.

“Ik heb geen zin om Sibeal uit te leggen hoe de stilte van het woud tot mijn ziel spreekt. Dat ik, als ik heel stil blijf zitten en mijn oren gespitst houd, de diepe tonen van de bomen kan horen. De oude sparren zoemen zacht naar elkaar.” -Mara Li

Eilis hoort van haar zus dat heer Berach wordt vergezeld door zijn neef, Cathair. Blijkbaar is die neef zeer charmant, maar ook nogal onbetrouwbaar. Dat is dus niet iemand waar je graag mee in een duister bos wilt belanden. Toch is dat precies wat Eilis overkomt.

Vlak voor Midwinter begint voor Eilis en Cathair een avontuur, waarin ze moeten zorgen dat de wintervlam kan ontbranden. En daarvoor hebben ze maar drie dagen de tijd.

De novelle Wintervlam van Mara Li is een prequel van, en speelt zich af in dezelfde wereld als, haar boek IJzerhart.

In deze novelle maken we kennis met de twee dochters van de heer van de Eikenburcht, maar volgen we vooral Eilis. Eilis is een stil meisje dat zich het prettigst voelt als ze alleen is en ze is niet direct moedig te noemen. Mara Li laat zich niet beperken door de lengte van het verhaal, in de manier waarop ze Eilis, aan de hand van een aantal uitdagingen, laat opbloeien.

Hoe onwaarschijnlijk het in het begin misschien ook lijkt, Cathair en Eilis zijn eigenlijk best geschikte reisgenoten. Ze vullen elkaar goed aan en hebben een kleine metgezel die voor wat vertederende momenten zorgt. Dat de verstandhouding tussen Cathair en Eilis erg vlot verandert, vond ik wel opvallend maar niet storend. Door de situatie die was ontstaan, kon dat vermoedelijk ook niet echt anders.

Mara Li omschrijft de omgeving waar, en de omstandigheden waaronder, het avontuur zich afspeelt zo duidelijk, dat je het niet alleen voor je kunt zien, maar je je ook kunt voorstellen hoe het moet aanvoelen en krijg je het zelf bijna ook koud. Bijzonder genoeg las ik dit boek net op het moment, dat hier ook de sneeuw uit de lucht kwam dwarrelen en was het even alsof het verhaal buiten gewoon verderging.

In Wintervlam neemt Mara Li je mee op avontuur in een magisch winterlandschap. De personages, en de uitdagingen die ze moeten aangaan, laten je bijna vergeten dat jij zelf niet op weg bent naar de wintervlam. Net als IJzerhart krijgt Wintervlam 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: Wintervlam | Auteur: Mara Li | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 94 pagina’s | ISBN13: 9789403615714 | Verkrijgbaar sinds: december 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 20-01-2021 | Prijs: €12,50 en e-book €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.