Wisseldier-Gevangen


Wisseldier coverTessa wil geen verbindingsritueel, ze wil vrijheid.

Tessa is geen gewone tiener, ze is een wisseldier. Ze kan als het nodig is in een gevreesde brulhond veranderen en zij is degene met wie haar roedelleider Erik een verbinding aan wil gaan.

“Gek genoeg heeft zijn kalme uitstraling altijd het gewenste effect op mensen; ik stop met spartelen. Waarom weet ik niet. Ik wil hem verscheuren, vermoorden, maar onder zijn gezag en handen ben ik niets.”-Adele Scholten

Niet lang voor het verbindingsritueel weet Tessa te ontsnappen. Ze wil geen gedwongen verbinding aangaan. Ze sluit zich aan bij de rebellen, omdat ze wil helpen en wil strijden voor vrijheid.

Tessa zal echter ontdekken dat haar aanwezigheid anderen in gevaar brengt. Wisseldieren worden gewantrouwd en daarnaast zal Erik haar nooit laten gaan.

Wisseldier – Gevangen van Adele Scholten is het spannende eerste deel van de dystopische young adult Wisseldier duologie.

De wereld die door Adele Scholten is geschapen, is goed neergezet en omschreven. Je krijgt een duidelijk beeld van het uitstekend uitgeruste Centrum waar Tessa vandaan komt en het materieel veel minder bedeelde leefgebied van de rebellen. Maar ze laat je ook duidelijk voelen en begrijpen waarom Tessa zich niet thuis voelt in het Centrum en liever bij de rebellen verblijft.

De wisseldieren vind ik goed bedacht en het feit dat Tessa daarbij nogal uit de pas loopt, wekt nog meer interesse. Niet alleen in het verhaal en de gaven van Tessa, maar ook in de andere wisseldieren. Je vraagt je af hoe anders Tessa is en hoe haar soortgenoten zijn. Vanaf het moment dat het personage van Erik in het verhaal komt, krijg je daar een iets beter beeld van, maar op dat gebied blijft er nog genoeg te raden over.

Adele Scholten vult het verhaal met veel actie en door de aaneenschakeling van ontwikkelingen zit er ook behoorlijk wat vaart in. Ze heeft een duidelijk contrast tussen de rebellen en de bewoners van het Centrum gecreëerd. Maar ze laat ook zien dat daar waar het om macht of de bescherming van wat je lief is gaat, je ook overeenkomsten zult vinden, die overigens niet altijd even gewenst zijn.

Wisseldier – Gevangen is de lekker spannende start van een duologie waarvan je maar wat graag wilt weten hoe het verder gaat. Niet alleen omdat je van dit eerste deel hebt genoten, maar ook door de cliffhanger waarmee het verhaal stopt. Dit begin van de Wisseldier duologie krijgt 4 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★★
Wisseldier coverTitel: Wisseldier – Gevangen | Serie: Wisseldier- deel 1 | Auteur: Adele Scholten | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: young adult | Verkrijgbaar als e-book | 243 pagina’s | ISBN13: 9789464208900 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 11-3-2022 | Prijs: e-book €8,99 | Bestellen

Young Adult boeken snel en voordelig thuisbezorgd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.