Recensie Blingg serie 4 – Niets is wat het lijkt door Wilma Hartman:
Ik heb de boeken achter elkaar gelezen als 1 boek. De Blingg serie bestaat uit vijf boeken en het vertelt het leven van een vriendengroep rond Sophie en Gwen. Twee zussen die samen een kledingzaak Blingg runnen. Vandaar ook de titel. De doelgroep New Adult. Compleet nieuw voor mij maar duidelijk geschikt voor 20 plus. Het nadeel is de vele seks, te veel naar mijn smaak, maar het positieve is dat er wel normen en waarden in voorkomen. Bepaald gedrag heeft gevolgen en dat komt wel naar voren in deze boeken. Het was voor mij te veel, de eerste drie delen vond ik prima, de delen daarna vond ik wat tegenvallen, kwam misschien doordat ik de serie in een keer las terwijl er natuurlijk tijd tussen heeft gezeten (tussen de boeken) wat betreft de datum van verschijnen en misschien omdat deel 4 in het begin recht deed aan de ervaring die ik zelf had maar het eind te makkelijk werd afgerond en te mooi gemaakt zou ik haast zeggen.

Blingg serie Deel 4 Niets is wat het lijkt – Miranda Hillers
Wat mij betreft is deel 4 eigenlijk een losstaand deel omdat dit deel om Zoë draait. Zoë is de zus van Joey. Joey is de beste vriend van Rens en Rens is tevens de beste vriend van Sophie. In die zin zijn de delen met elkaar verbonden maar verder naar mijn idee ook los te lezen. Het hoofdthema is de onzekerheid van Zoë. Na een moeilijke jeugd thuis en op school en een nare ervaring in de liefde is ze behoorlijk onzeker geworden. Haar belevenissen en haar onzekerheid op allerlei gebied komen in dit verhaal naar voren. Ik vond dat in het begin zeker goed geschreven. Vond ook wel een stuk herkenning. Maar het einde kwam voor mij toch te snel, er werd voor mijn gevoel snel een slot aan gemaakt een soort van en ‘ze leefden nog lang en gelukkig’. Zo werkt het niet. Onzekerheid raak je nooit helemaal kwijt.

In dit deel zijn de hoofdstukken geschreven vanuit de hoofdpersonen: dus Zoë en de anderen die een hoofdrol hebben gespeeld in de diverse delen. Omdat dit een losstaand deel is is het prima om daar dan de verandering te laten plaatsvinden en niet in deel 3 die nog een voortzetting was van deel 1 en 2. Weer een luchtig geschreven boek, voor mij wel een beetje te mooi aan het eind. Daarom drie sterren.

★★★
Titel: Blingg-serie 4 – Niets is wat het lijkt | Auteur: Miranda Hillers | Uitgeverij MH Books | Categorie: New Adult | Uitvoering: paperback/e-book | pagina’s | ISBN13: 9789082580624 | Verkrijgbaar sinds: december 2016 |Recensent: Wilma Hartman | Datum recensie: 30-9-2018 | Prijs: €18,95 | Bestellen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.