Kijk niet achterom (5)


Recensie Blingg-serie 5 – Kijk niet achterom door Fany van Hemelen:
Nu is het echt voorbij: Kijk niet achterom is een mooie afsluiter van de Blingg-serie!

Het grote verschil met YA is dat NA gaat over hoofdpersonages met een leeftijd van 20-25 jaar en hun avonturen op school, werk en hun privéleven met soms moeilijke ervaringen. Wat onmiddellijk opvalt in dit genre is het gebruik van erotiek in de boeken.

Voor deze recensie las ik, net zoals mijn collega-recensent Wilma, de Blingg serie in één ruk uit. Eigenlijk is het beter om deze serie gedoseerd te lezen, nu kreeg ik na een tijdje een déjà-vu van: “Ja dit is weer van hetzelfde.” Hoewel dit een onterecht idee is, omdat elk deel wel een eigen verhaallijn heeft.

Dit is het vijfde en allerlaatste deel in de New Adult serie Blingg van Miranda Hillers.
In het vijfde deel horen we hoe Rens, (het fietsenmakertje) zich echt voelt en hoe het gaat met hem nadat hij alles achterliet.

Voor de fans van Miranda Hillers werd het tijd om eindelijk ook de gevoelens van Rens te leren kennen. Rens, de soulmate van Sophie, was heel de reeks erg belangrijk, maar zelf stond hij nooit in de spotlights. Kijk niet achterom gaat over Rens en hoe hij alles beleefde.
Het eerste gedeelte is veel herhaling, zodat het meer een korte terugblik lijkt voor lezers die de andere boeken niet gelezen hebben.
Rens praat over het verlaten van Sophie (Fie) en de impact die het vertrek had op hem. Dit is herhaling en dus niet echt interessant als je de hele serie las, maar omdat de fans 2 jaar moesten wachten op dit verhaal begrijp ik wel waarom het even kort opnieuw verteld wordt.

Op de bruiloft van Sophie en Freddie had Rens zijn ware gevoelens getoond, maar als zij dan toch kiest voor Freddie gaat hij weg om zijn Fie los te kunnen laten. Valerie, het zusje van Vince die nog maar net zijn vriendin was, liet hij achter met harde woorden en hij vertrok met zijn motor op zoek naar een nieuwe start.

Kijk niet achterom gaat verder na die afschuwelijke cliffhanger waar Niet alles is wat het lijkt mee eindigde. Rens besluit Valerie, die naar Frankrijk vertrokken is na alle heisa en liefdesverdriet, te gaan zoeken. Hij wil haar uitleggen hoe het echt zit. Valerie werkt in de mode-industrie en is bezig om een eigen modelabel op te richten met haar gerecycleerde en exclusieve kleding. Wanneer Rens terug in haar leven komt, wordt de passie (of is het echte liefde?) terug aangewakkerd en zullen er beslissingen genomen moeten worden. Kan Rens, zoals zijn andere vrienden, kiezen voor zijn geluk of kan hij het verleden toch niet loslaten?

Dit is een hartstochtelijke en toch ook wel emotionele afsluiting van de Blingg-serie.
In een kort nawoord spreekt Miranda haar fans nog even aan en bedankt ze deze om zo mee te leven met haar boeken. Nu de serie helemaal afgelopen is en ik afscheid moet nemen van de heerlijke karakters kijk ik terug met een glimlach op deze New Adult-reeks van Nederlandse bodem.

Soms was de reeks een beetje voorspelbaar, dan weer verrassend. Wat typisch was aan de Blingg-serie zijn de heerlijke dialogen, het speelse maar soms ook serieuzere verhaal en de pikante scènes. Ik denk dat de Blingg-serie gemakkelijk bewerkt zou kunnen worden voor op het grote scherm. Misschien wordt het wel een echte hit want deze reeks heeft mijn hart gestolen en ik ben ervan overtuigd dat ik niet de enige ben die na het lezen van de Blingg-serie gaat houden!

★★★★
Titel: Kijk niet achterom | Leesfragment | Auteur: Miranda Hillers | Uitgeverij: MH Books | Categorie: New Adult | Uitvoering: paperback / e-book | pagina’s | ISBN13: 9789492792044
| Verkrijgbaar sinds: mei 2018 |Recensent: Wilma Hartman | Datum recensie: 29-9-2018 | Prijs: €18,95 | Bestellen

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.